Vaalimakkara kiukuttaa markkinakauppiasta

Ehdokkaiden ilmaiset kahvi-, lettu- ja makkaratarjoilut eivät torikauppiaiden mielestä kuuluu markkinoille.

Savonlinnan kevätmarkkinoille vaalityöhön jalkautuneet kansanedustajaehdokkaat pitävät kansalaisten tapaamista markkinoilla hengeltään erilaisena kuin virallisissa vaalitilaisuuksissa. Tunnelmaa kuvaillaan rennoksi.
Savonlinnan kevätmarkkinoille vaalityöhön jalkautuneet kansanedustajaehdokkaat pitävät kansalaisten tapaamista markkinoilla hengeltään erilaisena kuin virallisissa vaalitilaisuuksissa. Tunnelmaa kuvaillaan rennoksi.

Keskiviikkona alkaneilla Savonlinnan kevätmarkkinoilla näytti tunnelma olevan leppoisa, mutta muutamilla myyntikojuilla käynti osoittikin meiningin olevan päin vastoin varsin ärtyisä.

Markkinavilinässä eräät torikauppiaat kävivät kuumina, kun huhtikuun eduskuntavaaleihin valmistautuvat kansanedustajaehdokkaat olivat torikauppiaiden kanssa ikään kuin samoilla apajilla.

Ehdokkaiden ilmaiset kahvi-, lettu- ja makkaratarjoilut eivät torikauppiaiden mielestä kuuluu markkinoille. Ilmaiset tarjoilut pitävät makkaragrillit kylminä, ja vievät leivän markkinayrittäjien suusta, kauppiaat harmittelivat Savonlinnassa.

Savonlinnaan saapuneiden vieraspaikkakuntalaisten markkinakauppiaiden arvostelulla on yleisempää merkitystä, eikä ristiriita ole vain meneillään olevien Savonlinnan kevätmarkkinoiden ongelma.

Eräs kansanedustajaehdokas tiesi Savonlinnassa kertoa, että viimeksi samasta ongelmasta jupistiin Mikkelin markkinoilla.

Mikkelin torikauppiasyhdistys ry:n puheenjohtaja Kaija Ahonen vahvistaa tiedon. Hän myös kertoo, että yhdistys on kirjelmöinyt ongelmasta kaupungille, koska kaupunkiin ollaan laatimassa uutta torisääntöä.
– Meiltä pyydettiin uutta torisääntöä varten lausunto, jossa puutumme erikseen tähän vaalien alla ilmenevään ongelmaan, Ahonen kertoo.

Pieksämäkeläinen markkinakauppias Rauno Vauhkonen oli Savonlinnan kevätmarkkinoilta ostanut paikan torikäytävältä, jonka varrella oli monien puolueiden ehdokkaita vaalikojuineen. Vauhkonen esitteli laatikollista grillimakkaroita, jotka hänen oli ollut tarkoitus grillata, ja myydä matkakulujensa peittämiseksi.

– Toisin kuitenkin kävi. Makkarat pysyvät laatikossa ja grilli kylmänä, koska vastapäätä kansanedustajaehdokkaan taustajoukot jakavat nelosvaihde päällä grillimakkaroita markkinakansalle ilmaiseksi, Vauhkonen sanoi.
Risto Leppänen

Risto Leppänen

Uusimmat uutiset

Kommentoidut