Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero eroaa ja jäi sairauslomalle — Pääministeri Rinne piti tiedotustilaisuuden postilakon jälkipyykeistä

Paatero ei Rinteen mukaan noudattanut riittävästi hänen antamaansa ohjeistusta Postin työehtoheikennyksistä. Rinne kertoi Postin johdon antaneen harhaanjohtavaa tietoa. Uuden ministerin nimeä ei vielä tiedetä.

EPA / All Over Press

Pääministeri Antti Rinne piti medialle tiedotustilaisuuden perjantaina. 
Pääministeri Antti Rinne piti medialle tiedotustilaisuuden perjantaina. 

Pääministeri Antti Rinne (sd.) piti perjantaina tiedotustilaisuuden Postin tilanteeseen liittyen perjantaina iltapäivällä kello 12.30 alkaen.

Juuri tilaisuuden alla valtionneuvoston viestintä tiedotti, että omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) on sairauslomalla 13. joulukuuta saakka.

Tiedotustilaisuudessa pääministeri kertoi Paateron jättäneen tänään eronpyyntönsä, jonka pääministeri myös hyväksyi.

Antti Rinne kertoi, että hän on jo kesästä lähtien viestittänyt Postin johdolle, ettei hyväksy Postilta "työehtoshoppailua". Hän myös kertoo olettaneensa että omistajaohjausministeri vie viestiä eteenpäin.

Rinne kertoi Postin johdon antaneen omistajalle harhaanjohtavaa tietoa alalla noudatettavista sopimuksista ja piti sitä raskauttavana. Hän myös kertoi Postin antaneen harhaanjohtavaa tietoa päivämääristä ja muista yksityiskohdista Postin työehtosopimusmuutoksiin liittyen.

Rinne näkee itse olleensa johdonmukainen keskusteluissaan Postin johdon kanssa jo ennen vaaleja ja viestittäneensä selvästi, ettei hyväksy ehtojen heikennyksiä. Rinteen mukaan Paatero ei kuitenkaan ole ilmeisesti vienyt asiaa riittävän vahvasti eteenpäin.

Rinnettä on julkisuudessa epäilty väärien tietojen antamisesta eduskunnalle. Hän itse kertoo toimineensa parhaiden tietojensa mukaan.

Rinteeltä kysyttiin myös Postin johdon asemasta ja Rinne vastasi, että sitä arvioidaan.

Tiedotustilaisuus päättyi 12.46. Uuden kunta- ja omistajaohjausministerin nimeä ei vielä kerrottu.

Juttu päivitetty kauttaaltaan kello 12.53..