Telian matkapuhelinverkon vikatilanne on korjattu — Puhelin kannattaa käynnistää tarvittaessa uudelleen

Laajan häiriötilanteen vuoksi edes hätäpuheluiden soittaminen ei välttämättä onnistunut perjantaina.

Seppo Rautiovaara

Telian matkapuhelinverkon vikatilanne on korjattu — Puhelin kannattaa käynnistää tarvittaessa uudelleen

Matkapuhelinoperaattori Telian mobiiliverkossa ilmennyt laaja häiriö on saatu korjattua ja yhteydet toimivat jälleen normaalisti. Jos puhelin ei yhdisty verkkoon, kannattaa se käyttää lentotilassa tai käynnistää uudelleen. 

Valtakunnallinen häiriö Telian 4G-verkossa alkoi noin kello 12.20 perjantaina iltapäivällä, ja se heijastui myös 2G- ja 3G-verkkoihin. Häiriö vaikutti siten, että asiakkaiden puhelin saattoi pudota pois verkosta, jolloin soittaminen tai nettiyhteyden käyttäminen ei ollut mahdollista. Verkon täysi katoaminen oli hetkellistä ja sen kesto vaihteli asiakaskohtaisesti.

Vian aiheutti matkapuhelinverkon taustajärjestelmässä ilmennyt häiriö. Verkon toiminta palautui vaiheittain normaaliksi kello 16 jälkeen. Vian aiheuttanutta juurisyytä selvitetään edelleen tarkemmin.

Hätäkeskuslaitoksen mukaan Telian liittymissä oli häiriöitä koko maassa myös hätäpuheluja soitettaessa. Häiriötilanteen aikana hätäkeskuslaitos ohjeisti menemään lähimmälle palo-, poliisi- tai terveysasemalle, jos soittaminen hätänumeroon ei onnistunut. Lisäksi neuvottiin soittamaan hätänumeroon ilman SIM-korttia.

vaaratiedote.jpg

Juttua päivitetty 22.11. klo 15.32: Lisätty oheet SIM:in ohittamisesta. Klo 17.43: Vika on korjattu.