Karhumetsälle pääsee sunnuntaina — kaadettavien eläinten tulisi olla vahinkoja ja ongelmia aiheuttavia yksilöitä

Suomen riistakeskus on myöntänyt yhteensä 170 poikkeuslupaa karhun kannanhoidolliseen metsästykseen.

Kai Skyttä

Karhuja saa metsästää taas sunnuntaista alkaen.

Karhunmetsästys alkaa tulevana sunnuntaina. Suomen riistakeskus on myöntänyt yhteensä 170 poikkeuslupaa karhun kannanhoidolliseen metsästykseen.

Lisäksi poronhoitoalueella voidaan kaataa alueellisen kiintiön nojalla 85 karhua. Poronhoitoalueen ulkopuolella saaliiksi saaduista karhuista tulee ilmoittaa riistakeskuksen Oma riista –palvelun avulla tai sähköpostitse riistakeskuksen aluetoimistolle. Ilmoitus tulee tehdä ensimmäisenä arkipäivänä karhunpyydystyksen jälkeen.

Karhunmetsästyksen tavoitteena on ylläpitää karhukannassa ihmispelkoa ja ihmistoimintoja väistävää käyttäytymistä. Metsästystä tulee riistakeskuksen mukaan kohdentaa huolellisesti valikoiden sellaisiin yksilöihin, jotka aiheuttavat esimerkiksi mehiläis- tai rehupaalivahinkoja tai liikkuvat asutuksen tuntumassa.

Riistakeskuksen suosituksen mukaan jahdin aloitusta tulee tarvittaessa viivästyttää ja säästää poikkeuslupia, jotta pyynnit voi kohdistaa vahinkoja ja ongelmia aiheuttavia yksilöitä.

Karhua metsästetään Suomessa pääsääntöisesti seuruemetsästyksenä pysäyttävien koirien avulla.

Henri Pitkänen

henri.pitkanen@kaakonviestinta.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.