Poliisi ei käynnistä esitutkintaa sivulliselle menneeseen Putin-viestiin liittyen

Poliisin mukaan kyseessä oli inhimillinen erehdys.

Julia Paasonen

Poliisi kaipaa havaintoja Kesälahden polttoöljyvarkaudesta.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailun yhteydessä väärälle henkilölle lipsahtanut sähköpostiviesti ei aiheuta poliisin esitutkintaa. Poliisi katsoo tilanteen olleen inhimillinen erehdys.

Presidentti Sauli Niinistön ja presidentti Vladimir Putinin työtapaamista koskenut poliisin sisäinen viesti oli päätynyt tapaamisiltana 27. heinäkuuta oululaisen äidinkielen opettajan Minna Timosen sähköpostiin. Viesti oli tarkoitettu poliisin viestintäjohtaja Minna Immoselle.

Asiasta laadittiin tutkintailmoitus, joka ei johda esitutkintaan, sillä kyseisen sähköpostiviestin lähettänyttä poliisia ei ole syytä epäillä mistään rikoksesta. Poliisin tiedotteen mukaan viesti on lähetetty inhimillisessä erehdyksessä.

Sähköpostijärjestelmä oli ennakoinut osoitteen väärin, ja viesti oli Immosen sijaan lähtenyt Timoselle. Asiaa selvitettäessä kävi myös ilmi, että rikosylikonstaapeli oli aiemmin lähettänyt sähköpostia Minna Timoselle muuhun asiaan liittyen.

Ratkaisuun vaikutti myös se tieto, että sähköpostin aiheena ollut keskustelu oli käyty jo useita tunteja aiemmin, eikä sillä ollut vaikutusta presidenttien vierailun turvallisuusjärjestelyihin.

Poliisi aikoo jatkossa kiinnittää tarkemmin huomiota sähköpostien lähettämiseen etenkin silloin, kun kyseessä on henkilöturvallisuuteen liittyvät asiat.

Suomessa viestien päätymisestä väärään osoitteeseen kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Henri Pitkänen

henri.pitkanen@kaakonviestinta.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.