Syyttäjä ei aloita esitutkintaa poliisin aseenkäytöstä Kuopion kouluhyökkääjän kiinniottotilanteessa — Poliisi käytti hyökkääjän kiinniottamiseksi myös etälamautinta ja poliisikoiraa

AOP/Annukka Roth

Syyttäjä ei aloita esitutkintaa poliisin aseenkäytöstä Kuopion kouluhyökkääjän kiinniottotilanteessa. Arkistokuva.
Syyttäjä ei aloita esitutkintaa poliisin aseenkäytöstä Kuopion kouluhyökkääjän kiinniottotilanteessa. Arkistokuva.

Aluesyyttäjä Heidi Savurinne ei aloita esitutkintaa poliisin toimista Kuopion kouluhyökkääjän kiinniottotilanteessa.

Tapauksessa tutkinnanjohtajana toiminut Savurinne on esiselvityksessä todennut, että ampuma-aseen käyttö ja muut poliisin käyttämät voimakeinot olivat puolustettavia ja lievimpiä mahdollisia eikä tilanteessa ole ollut mahdollista toimia toisin.

Poliisi ampui Kuopiossa Savon ammattiopiston tiloissa opiskelijoiden ja opettajan kimppuun hyökännyttä miestä kiinniottotilanteessa 1. lokakuuta.

Mies oli hyökännyt poliisia kohti kookkaalla teräaseella ja ilmapistoolilla varustautuneena. Hyökkääjä ehti haavoittaa yhtä poliisia, minkä jälkeen poliisi ampui häntä.

Ampumisen jälkeen poliisi oli käyttänyt miestä vastaan poliisikoiraa ja etälamautinta tämän kiinniottamiseksi ja teräaseen pois saamiseksi.

Yksi ihminen kuoli ja yhdeksän loukkaantui kun vuonna 1994 syntynyt mies hyökkäsi teräaseella Savon ammattiopiston luokkahuoneessa olijoita vastaan. Myös hyökkääjä vietiin sairaalahoitoon. Hänet vangittiin viime viikolla epäiltynä murhasta ja useasta murhan yrityksestä.

Oppilaitoksen tilat sijaitsevat kauppakeskus Hermanissa Kuopiossa.