Matkanjärjestäjän konkurssi perui Iida Komin Kyproksen-lennon lähtöportilla: "Osa meni melkein huutamaan virkailijoille" — Thomas Cookin konkurssi perui satojen suomalaisten loman maanantaina, yhtiö ilmoitti lentojen jatkuvan tiistaina

Matkanjärjestäjä Thomas Cook on mennyt konkurssiin. Asia vaikuttaa satojen suomalaisten elämään.

AOP

Matkatoimisto Tjäreborg kuuluu Thomas Cook -konserniin. Arkistokuva.
Matkatoimisto Tjäreborg kuuluu Thomas Cook -konserniin. Arkistokuva.

Lappeenrantalainen Iida Komi oli maanantaiaamuna yksi sadoista suomalaisista, joiden lomamatka tyssäsi lentoasemalle matkanjärjestäjä Thomas Cookin konkurssin takia.

Matkatoimisto Tjäreborgin matkalla Kyproksen Larnakaan poikaystävänsä kanssa matkalla ollut Komi kertoo, että tieto lennon peruuntumisesta tuli vasta Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtöportilla. 

Lennon piti lähteä kello seitsemän aamulla.

— Viisi minuuttia ennen kuin piti nousta koneeseen tuli ilmoitus, että lento on peruttu. Kukaan ei osannut sanoa asiasta mitään. Kenelläkään ei ollut tietoa tapauksesta. Meidät ohjattiin hakemaan matkatavarat.

Komi kertoo, että matkustajille jaettiin lentoasemalla ainoastaan lappuja, joissa selvennettiin yhtiön korvausvalvollisuuksia matkan peruuntuessa.

Viime hetken peruutus aiheutti kiukkua osassa matkustajissa.

—Osa meni melkein huutamaan virkalijoille. 

Iida Komi siirtyi lentokentältä tuttanvansa luo Espooseen.

—Lähdimme kentältä, kun emme saaneet siellä mitään ohjeita. Asiakaspalvelusta sanottiin, ettei heillä ole mitään tietoa.

Iida Komia haastatteli aiemmin Helsingin Sanomat.

Satojen suomalaisten matka peruuntuu maanantaina

Tjäreborg kertoi konkurssin vaikutuksista ennen kello kahdeksaa aamulla.

Yhtiön verkkosivuille ilmestyneen lyhyen tiedotteen mukaan Tjäreborgin omistajakonserni Thomas Cook Group hakeutuu konkurssiin, millä on välitön vaikutus konsernin lentoyhtiön Thomas Cook Airlines Scandinavian lentoihin maanantaina.

Tiedotteen mukaan matkanjärjestäjän Pohjoismaissa toimiva johto on päättänyt, että yhtiön kaikki lähtevät lennot maanantaina perutaan.

Maanantain aikana yhtiöllä oli Suomessa viisi tilauslentoa, joilla oli 525 lähtevää matkustajaa. Suomeen oli palaamassa 413 matkustajaa

Tjäreborg kertoi tiedottavansa konkurssitilanteen vaikutuksista lisää niin pian kuin mahdollista.

Maanantai-iltana yhtiö kertoi verkkosivuillaan toiminnan jatkuvan normaalisti tiistaina.

Loman peruuntuminen ärsyttää

Iida Komi kertoo, ettei yhtiön konkurssi tullut täytenä yllätyksenä, sillä sen mahdollisuudesta oli kerrottu uutisista jo aiemmin. Hän kertoo soittaneensa sunnuntaina Tjäreborgin asiakaspalveluun kysyäkseen tilanteesta.

—Sieltä sanottiin, ettei tilanne vaikuta mitenkään, ja että lennon pitäisi lähteä normaalisti.

Aamulla Komi soitti vielä Finavialle kysyäkseen, onko lento peruttu. Ei ollut.

—Peruminen on tullut sen viisi minuuttia ennen koneeseen nousua.

Komia matkan peruuntuminen viime hetkellä ärsyttää. Matka oli varattu jo kuukausia aiemmin ja Komin poikaystävä oli säästänyt yhden kesälomaviikon syksyn matkaa varten. 

Komi kertoo parin pohtineen lähtemistä toiseen kohteeseen äkkilähdöllä. Peruuntuneen matkan korvauksien aikataulusta ei kuitenkaan ole varmuutta.

—En tiedä lähtisikö tästä kotiin vai ei.

Lisätty tieto toiminnan jatkumisesta maanantaina klo 22.34.