SDP:n jättiyllätys: Sirpa Paatero palaa ministeriksi — "Hyvältähän tämä tuntuu, tosin hieman hämmentyneeltä", Paatero toteaa

Sirpa Paateroa ehdotetaan kuntaministeriksi. SDP:n ministeriryhmään on tulossa muutoksia.

Ella Karttunen

Sirpa Paatero on palaamassa ministeriksi.
Sirpa Paatero on palaamassa ministeriksi.

SDP:llä oli sunnuntai-iltana julkistettavanaan paitsi pääministeriehdokas, myös se, että SDP ehdottaa Sirpa Paateroa kuntaministeriksi.

SDP:n ministeriryhmään on tulossa muutoksia. Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen siirtyy työministeriksi. Nykyinen työministeri Timo Harakka ottaa Sanna Marinin entisen paikan liikenne- ja viestintäministerinä.

Valtion omistajaohjauspolitiikka liitetään eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen vastuualueeseen.

Lisäksi SDP esittää, että Krista Kiuru jatkaisi perhe- ja peruspalveluministerinä sekä Ville Skinnari ulkomaankauppa- ja kehitysyhteistyöministerinä. Väistyvä pääministeri Antti Rinne on siirtymässä eduskunnan varapuhemieheksi.

Hyvät, mutta hämmentyneet tunnelmat

Sirpa Paateron tunnelmat olivat sunnuntai-iltana hyvät.

— Mukavaltahan tämä tietysti tuntuu. Viime viikkojen jälkeen tosin hieman hämmentyneeltä. Kun minulta äsken kysyttiin, mitkä ovat tunnelmat nollasta kymppiin, vastasin että seiska, kertoo Paatero.

Paateron mukaan tulevan pääministerin ja puoluejohdon luottamus tuntuu hyvältä. Hyvältä ja omalta tuntuu myös kuntaministerin salkku.

— Minulla on siitä alasta kokemusta sekä eduskunnan päästä että Kuntaliitosta.

Eroa ei koskaan ehditty käsitellä

Paateron mukaan ministerinsalkun takaisin saaminen selvisi hänelle itselleenkin vasta sunnuntaina. Alkuviikosta Paatero menee Helsinkiin selvittelemään tulevia kuvioita.

— Katsotaan, voidaanko tuleva hallitus mahdollisesti nimittää jo tiistaina.

Paatero kertoo, että hänen ministerinsalkkunsa palautumisessa on yksi pikantti yksityiskohta.

— Minun eroani ei koskaan ehditty käsitellä. Jätin eronpyyntöni maanantaina, niin tiistaina meni sitten koko valtioneuvosto.