Perhetalon seinään tulee Suomen suurin taideteos

Lauri Nykoppin Mikkelin hyvinvointikeskukseen suunnittelema teos Koivupuisto on kokonaispinta-alaltaan 2200 neliömetriä.

Työasema 4

Havainnekuvia Lauri Nykoppin suunnittelemasta Koivupuisto-teoksesta.
Havainnekuvia Lauri Nykoppin suunnittelemasta Koivupuisto-teoksesta.

Mikkelin hyvinvointikeskuksen perhetalo rakennetaan Porrassalmenkadun ja Pirttiniemenkadun kulmaukseen näillä näkymin vuoden 2018 loppuun mennessä. Rakennuksen alle jää vanha kaupunkipuisto. Mikkelin kaupunki edellyttää Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymältä (Essote), että suojellun puiston tilalle rakennettavan perhetalon julkisivussa korvataan kuvataiteen keinoin rakennushistoriallisesti merkittävän puiston menetys. Hirvensalmelainen kuvataiteilija Lauri Nykopp on suunnitellut rakennuksen julkisivuun Koivupuisto-teoksen, joka on kooltaan noin 2 200 neliömetriä. Teos koostuu lasielementeistä, jotka kiinnitetään puurunkoisen rakennuksen pellitetyn ulkoseinän etupuolelle.

- Perhetalon julkisivu on huomiota herättävä maamerkki, joka tullaan tuntemaan laajasti. Myös perhetalon toimintamalli on ainutlaatuinen koko Suomessa, arvioi hankejohtaja Pirjo Syväoja.

Työasema 4

esper_nykopp_visualisointi_lounas_web_small.jpg

Perhetalosta tulee keskeinen osa Mikkelin hyvinvointikeskusta. Siellä palvellaan perheitä aina alkuraskaudesta aina lapsen 18 vuoden ikään saakka. Taloon tulevat muun muassa lasten ja äitien neuvolat ja vastaanotot, lastenosasto, vastasyntyneiden seurantaosasto, synnytysosasto ja synnytyssalit sekä perheneuvola, perheoikeudelliset palvelut ja lapsiperheiden kotipalvelu.

Perhetalon kustannusarvio on noin 25 miljoonaa euroa, josta julkisivuun on käytettävissä enintään 200 000 euroa eli alle prosentti. Essoten hallitus päätti julkisivuteoksesta 16.2. Hankkeen hallitus- ja valtuustokäsittely ovat toukokuussa 2017.

Työasema 4

esper_nykopp_visualisointi_luode_web_small.jpg
Kirsti Vuorela

Kirsti Vuorela