Mikkelin teatterissa järjestetään perjantaina tuoksuttomia näytöksiä: "Ympäristö kemiallistuu koko ajan ja jopa joka kolmas saa oireita tuoksuista"

Molemmat Rakastunut Ryti -esitykset ovat perjantaina tuoksuttomia eli asiakkaiden toivotaan huomioivan tuoksuherkät teatteriin tullessa

Mikkelin seudun Allergia- ja Astmayhdistys ry:n toiminnanjohtaja Merja
Ikonen (vas.) ja Mikkelin Teatterin Markkinointisuunnittelija Saara Pylvänäinen
(oik.).
Mikkelin seudun Allergia- ja Astmayhdistys ry:n toiminnanjohtaja Merja Ikonen (vas.) ja Mikkelin Teatterin Markkinointisuunnittelija Saara Pylvänäinen (oik.).

Mikkelin teatterissa on perjantaina 1. marraskuuta tuoksuton päivä. Sen kunniaksi molemmat Rakastunut Ryti -esitykset ovat tuoksuttomia eli asiakkaiden toivotaan huomioivan tuoksuherkät teatteriin tullessa ja teatterin henkilökunta välttää myös käyttämästä voimakkaita tuoksuja. Esitykset ovat kello 13 ja 19.

Kyseessä on allergia-, iho- ja astmaliiton järjestämä päivä.

— Ympäristö kemiallistuu koko ajan ja jopa joka kolmas saa oireita tuoksuista. Vakavia oireita saa puoli miljoonaa suomalaista, kertoo Merja Ikonen. Hän on Mikkelin seudun Allergia- ja astmaliiton toiminnanjohtaja.

Oireina voi olla esimerkiksi päänsärkyä tai jopa migreeniä, nuhaa ja pahoinvointia.
Teatteriin tuleva voi huomioida tuoksuherkät jättämällä hajuveden ja partaveden laittamatta ja käyttämällä tuoksutonta hiuslakkaa. Lisäksi paras olisi, jos voi olla tupakoimatta ennen teatteriin tulemista ja väliajalla. Vähintään olisi kuitenkin hyvä olla vielä hetki ulkona polttamisen jälkeen, jotta haju ehtii haihtua.

Tuoksuton päivä Mikkelin teatterissa perjantaina 1. marraskuuta.