Mikkelin seudun ehkä erikoisin tapahtuma on taas viikonloppuna — Kosmos-festivaali on jälleen lähes loppuunmyyty

Tapahtuman verkkosivujen mukaan Kosmos-festivaalin ennakkoliput on loppuunmyyty. Festivaaleille myydään yhteensä 2000 lippua.

Mikko Kääriäinen

Musiikki soi Kosmos-festivaaleilla alusta loppuun, myös öisin.
Musiikki soi Kosmos-festivaaleilla alusta loppuun, myös öisin.

Mikkelin Ristiinassa järjestetään tänä viikonloppuna elektronisen underground-musiikin Kosmos-festivaalit. Kolmipäiväinen vaihtoehtomusiikin ja -kulttuurin tapahtuma järjestetään Ristiinan metsissä, Närhilän kylässä, nyt viidettä kertaa.

Tapahtuma käynnistyy perjantaina ja päättyy sunnuntaina. Tapahtuman verkkosivujen mukaan Kosmos-festivaalin ennakkoliput on loppuunmyyty. Järjestäjät ovat jättäneet jonkin verran lippuja myyntiin myös festivaaliporteille.

Festivaaleille myydään yhteensä 2000 lippua. Festivaaleille järjestetään edestakaisia bussikyydityksiä Helsingistä, Tampereelta ja Lahdesta. Myös ne on loppuunmyyty.

Kosmos-festivaaleilla on neljä lavaa, joissa esiintyy viikonlopun aikana yli sata esiintyjää. Suomalaisten esiintyjien lisäksi artisteja ja bändejä on muun muassa Venäjältä, Tanskasta ja Ruotsista. Tapahtuma on siitä erikoinen, että lähes kaikilla lavoilla tapahtuu koko ajan koko festivaalin ajan, myös öisin. Närhilän metsät eivät sijaitse lähellä Ristiinan taajamaa.

Musiikin lisäksi Ristiinan metsissä on sirkusta, erilaisia valo- ja videoteoksia sekä erilaisia työpajoja ja luentoja. Tarjolla on myös esimerkiksi festarijoogaa.