Mikkelin kaupunginorkesteri ja Jukka Perko kvartetteineen juhlivat sata vuotta sitten syntynyttä Charlie Parkeria

Konsertti lähetetään ainoastaan striimattuna semilive.fi -palvelun kautta.

Iikka Taavitsainen

Saksofonisti Jukka Perko palkittiin viime vuonna Pro Finlandia -mitalilla.
Saksofonisti Jukka Perko palkittiin viime vuonna Pro Finlandia -mitalilla.

Saksofonisti ja säveltäjä Charlie "Bird" Parkeria (1920 – 1955) pidetään yhtenä kaikkien aikojen merkittävimmistä jazzmuusikoista, ja hänellä oli näppinsä bepopiksi kutsutun modernin jazzin synnyssä.

Mikkelin kaupunginorkesteri kunnioittaa Parkerin perintöä striimatussa konsertissaan 26. helmikuuta. Solistina kuullaan Little Birdiksi kutsuttua Jukka Perkoa.

Perko kuunteli Parkerin levytyksiä ja jäljitteli mestarin tyyliä jo teini-iässä. Vuonna 1987 hänet hyväksyttiin Parkerin aikalaisen ja lähimmän työtoverin Dizzy Gillespien orkesteriin parin vuoden ajaksi kiertämään Eurooppaa ja Yhdysvaltoja.

Musikaalijazzia

Mikkelissä juhlistetaan sitä, että Parker syntyi suunnilleen sata vuotta sitten. Perkon kvartetti ja kaupunginorkesteri tulkitsevat 1940-luvulla Parkerille räätälöityjä kamariorkesterisovituksia vanhoista amerikkalaisista musikaalisävelmistä.

Sovitusten orkesterinuotit olivat vuosikymmeniä kadoksissa, mutta muutama vuosi sitten eräästä kellarista New Yorkista löytyneet pölyiset nuotit ovat nyt kuultavissa alkuperäisessä muodossaan.

Konsertti lähetetään suorana semilive.fi -palvelun välityksellä. Samasta paikasta voi lunastaa itselleen 12 euron hintaisen lipun konserttiin. Yleisöä ei Mikaelin Martti Talvela -saliin voida ottaa vallitsevasta koronatilanteesta johtuen.

Mikkelin kaupunginorkesteri: Jukka Perko plays Charlie Parker – Bird 100 vuotta 26.2. kello 19.