Elokuvakerho Kino 2001:n kausi Mikkelissä alkaa kahden viikon kuluttua — Tarjolla on seitsemän valtavirran ulkopuolelle jäänyttä, mutta kriitikoiden arvostamaa teosta

Kerho kokoontuu sunnuntai-iltapäivisin Kinolinnassa. Kino 2001 on järjestänyt näytäntöjä Mikkelissä jo neljännesvuosisadan ajan.

Cold War -elokuvan ohjaaja Pavel Pawlikowski on Kino 2001 -kerholaisille entuudestaan tuttu. Hänen ohjaustyönsä Ida on ollut kerhon ohjelmistossa aiemmin. Cold Warin pääosia esittävät Joanna Kulig ja Tomasz Kot.  
Cold War -elokuvan ohjaaja Pavel Pawlikowski on Kino 2001 -kerholaisille entuudestaan tuttu. Hänen ohjaustyönsä Ida on ollut kerhon ohjelmistossa aiemmin. Cold Warin pääosia esittävät Joanna Kulig ja Tomasz Kot.  

Elokuvakerho Kino 2001 on kokoontunut Mikkelissä jo neljännesvuosisadan ajan.

Harmaimpaan syksyyn ajoittuvat sunnuntai-iltapäivien matineanäytökset ovat keränneet riittävästi yleisöä, jotta toimintaa on jatkettu vuodesta toiseen.

Kerhoksi Kino 2001:n tekee se, ettei lippuja myydä yksittäisiin näytöksiin, vaan katsojan on lunastettava kausikortti.

Kaikki elokuvaesitykset ovat Kinolinnassa kello 13 alkaen.

— Kerholaisten aktiivinen paluu katsomoon vuosi vuoden jälkeen kertoo siitä, että Mikkelissä on tilausta laatuelokuville, jotka jäävät niin sanotun valtavirran ja kassamagneettien ulkopuolelle, toteaa Kino 2001:n puheenjohtaja Jaakko Pitkänen tiedotteessa.

— Elokuvateatterin kollektiivinen elämys saa meidät joko nauramaan tai itkemään yhdessä sadan muun ihmisen kanssa ja sen vaikutus mieleen on aivan toinen kuin elokuvan katsominen sipsipussin ja kolajuoman kanssa kotisohvalla.

Tämän syksyn kausi alkaa sunnuntaina 20. lokakuuta. Ensimmäisenä elokuvana Kino 2001 esittää Simo Halisen ohjaustyön Kääntöpiste (2018). Halinen on myös elokuvan käsikirjoittaja.

Elämys saa meidät joko nauramaan tai itkemään — Jaakko Pitkänen

Elokuvassa Euroopan halki vaeltanut Francis (David Nzinga) pakenee junalla Helsingistä pohjoiseen. Pakomatkallaan hän tapaa Jeren (Samuli Vauramo) sekä omaa pakomatkaansa tekevän Veran (Laura Birn). Elokuva sai kritiikeissä hyvät arviot, mutta keräsi vain 4 700 katsojaa.

Syksyn mittaan nähdään myös Cold War (Pavel Pawlikowski, 2018) joka liikkuu 1950-luvun Itä-Euroopassa ja liittyy ohjaajan omien vanhempien mahdottomalta tuntuneeseen rakkaustarinaan.

Romanialainen Valmistujaiset (Cristian Mungiu, 2016) kertoo isän ja tyttären tarinaa vaiheessa, jolloin koulut on käyty ja opiskelu odottaa.

Ranskalais-saksalainen Transit (Cristian Petzold, 2019) on epookkidraama, joka kertoo 1940-luvun Pariisista, mutta jonka tapahtumat sijoittuvat tämän päivän Marseilleen.

Nainen sotajalalla (Benedikt Erlingsson, 2018) on islantilais-ranskalais-ukrainalainen yhteistuotanto. Se kertoo musiikinopettajasta, jonka elämää mullistaa tieto toteutuvasta adoptiosta.

Japanilainen, näpistelevän perheen elämästä kertova Shoplifters — Perhesalaisuuksia (Hirokazu Kore-eda, 2018) voitti Cannesissa Kultaisen palmun. Hirokazu Kore-eda on Japanin arvostetuimpia nykyohjaajia.

Kauden päätöselokuvana on norjalais-ruotsalais-saksalainen yhteistyö Mitä Meistä Puhutaan (Iram Haq, 2017). Se kertoo norjalaiseen elämänmenoon totuttelevasta pakistanilaistaustaisesta perheestä.