Mikkeliläinen Hamid Al-Sammarraee on saanut valmiiksi uuden animaatioelokuvan – Viimeinen hetki kertoo suomalaisen tytön ja ulkomaalaistaustaisen pojan rakkaustarinan

Hamid Al-Sammarraee käsittelee elokuvassaan radikalismia ja rasismia.

Kirsti Vuorela

Hamid Al-Sammarraee palkittiin viime vuonna Kansainvälinen mikkeliläinen -tunnustuksella.
Hamid Al-Sammarraee palkittiin viime vuonna Kansainvälinen mikkeliläinen -tunnustuksella.

Mikkeliläinen video- ja valokuvaaja Hamid Al-Sammarraee on saanut valmiiksi uuden, Suomen kulttuurirahaston tuella työstämänsä elokuvan. Puolen tunnin mittainen animaatio on saanut nimekseen Viimeinen hetki.

Elokuva kertoo rakkaustarinan, jossa suomalaisella tytöllä ja ulkomaalaistaustaisella pojalla on eri uskonto ja kulttuuritausta. Heidän kohtaamisensa johtaa rasismiin ja radikalismiin.

Al-Sammarraee on poiminut elokuvaan kertomuksia siitä, miten radikaalijärjestöt rektrytoivat uusia jäseniä Euroopasta ja miten uusia jäseniä kannustetaan suorittamaan terrori-iskuja.

Irakilaistaustainen Al-Sammarraee on asunut Mikkelissä toistakymmentä vuotta ja tehnyt videoalan töitä freelancerina. Mikkeliläisille hän on tuttu näky erilaisissa tapahtumissa ja hänen kuvaamansa ja editoimansa videotaltioinnit kiinnostavat ihmisiä sosiaalisessa mediassa.

Viime vuonna Al-Sammarraee palkittiin Kansainvälinen mikkeliläinen -tunnustuksella.

Viimeinen hetki -elokuvan käsikirjoitus on Al-Sammarraeen ja toisen mikkeliläisen elokuvaajan, Kari Nuolingon yhteistyötä. Elokuvan ohjaus ja animaatio on Al-Sammarraeen työtä.

Elokuvan ääninäyttelijöinä ovat Milad Masudi, Jori Reinikainen, Riitta Lappi, Helmi Ahvenniemi, Marwan Alnoamey ja Daif Al-Baiyati.

Viimeinen hetki, ensi-ilta, Paukkulan Artiumissa pe 21.2. kello 17.