Mikkelin musiikkijuhlat jakautuu kahtia

Koronaepidemian vuoksi kesältä peruttu tapahtuma siirtyy loka–marraskuulle 2020 ja maaliskuulle 2021.

Jaakko Avikainen

Mikkelin musiikkijuhlien konsertteja kuullaan syksyisessä Mikkelissä.
Mikkelin musiikkijuhlien konsertteja kuullaan syksyisessä Mikkelissä.

Koronaepidemian vuoksi siirretyt tämän kesän Mikkelin musiikkijuhlat järjestetään kahdessa osassa. Ensimmäinen osa on loka–marraskuussa 2020 ja toinen maaliskuussa 2021. Osa tämän kesän konserteista siirtyy suoraan kesälle 2021.

Syksyn konsertit ajoittuvat jaksolle 24.–25.10. ja 20.11. Tapahtumia on tällä hetkellä tiedossa kuusi, mutta niiden määrä voi lisääntyä suunnittelun edetessä. Esimerkiksi seminaarit on tarkoitus saada mahtumaan syksyn ohjelmistoon.

Syksyohjelmiston kohokohtia ovat Suomalainen Fantasia 25.10. ja Saimaa Sinfoniettan Unohdettu ja löydetty -konsertti maailman kantaesityksineen 20.11. Molemmat konsertit pidetään Mikaelissa.

Suomalainen Fantasia -konsertti visualisoidaan Synestesia-kilpailun voittajatöillä. Konsertin oheen rakennetaan näyttely, jossa esitellään muita kilpailuun osallistuneita teoksia. Visualisointi toteutuu yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin ja OiOin kanssa. Konsertissa esiintyvät sinfoniaorkesteri Vivo ja Festivaalikuoro.

Muita syksyisiä vieraita Mikkelissä ovat muun muassa pianisti Marian Petrescu, joka esiintyy kulttuuritalo Tempossa, Mikkelin tuomiokirkossa laulava sopraano Pelageya Kurennaya ja pianisti Irina Zahharenkova, jonka areenana on Mikkelin musiikkiopisto.

Animemusiikkia ja cosplayta

Maaliskuussa 2021 Mikkelin musiikkijuhlilla vierailee St Petersburg Symphony Orchestra johtajanaan Kenichi Shimura.

Konsertteja on kolme 5.–6.3. ja niiden teemoina anime- ja pelimusiikki.

Viikonlopun ohjelmistoon tulee myös muita konsertteja, mutta niistä tiedotetaan erikseen. Suunnitteilla on myös cosplay-tapahtuma, joka toteutuu yhteistyössä Xamkin ja C3E-hankkeen kanssa.

Mariinskin orkesterin ja Valeri Gergijevin mahdollisuudet vierailla siirretyillä musiikkijuhlilla tarkentuvat tuonnempana, kertoo festivaalijohtaja Teemu Laasanen tiedotteessa.

Jo ostetut liput käyvät tuleviin konsertteihin, ne voi vaihtaa lahjakorttiin tai lipun hinnan voi saada myös takaisin.

Galina Sakhnovskayan ja Mikhail Yanovitskyn konsertti Musiikin Runoilijat siirtyy kesän 2021 festivaalille. Sekä siihen että Mariinskin konsertteihin ostetut liput voi käyttää heinäkuussa 2021.