Mikaeli ja tanssilavat ovat tilastojen valossa Mikkelin suosituimpia keikkapaikkoja — Savonlinnasali on silti maakunnan ykkönen

Etelä-Savossa eniten keikkoja soitettiin Mikkelissä, mutta suosituin yksittäinen keikkapaikka oli Savonlinnasali.

Mari Koukkula

Eppu Normaali esiintyi konserttitalo Mikaelissa tammikuussa 2017.
Eppu Normaali esiintyi konserttitalo Mikaelissa tammikuussa 2017.

Etelä-Savossa soitettiin viime vuonna 1 816 keikkaa, joka on yli 200 keikkaa enemmän kuin vuonna 2016, kertovat Teoston julkaisemat tuoreet tilastot. Teosto on musiikintekijöiden järjestö, joka kerää musiikinkäytöstä korvaukset ja tilittää ne edelleen musiikintekijöille.

Maakunnan ykköskeikkapaikka oli Savonlinnasali, jossa soitettiin 70 keikkaa. Toiseksi eniten keikkoja oli Syvälahden tanssilavalla Kangasniemellä, jossa soitettiin 69 keikkaa.

Muutenkin tanssipaikat korostuvat tilastoissa Etelä-Savon kohdalla, sillä maakunnan top 10 -esiintymispaikkojen joukossa oli viime vuonna peräti neljä tanssilavaa.

Maakunnallisesti Etelä-Savo on peräpäässä

Etelä-Savossa eniten keikkoja soitettiin Mikkelissä, jossa keikkoja oli 604. Mikkelin suosituin keikkapaikka oli konserttitalo Mikaeli 50 keikalla.

Lähes yhtä paljon elävää musiikkia oli Kisakaaren tanssilavalla Ristiinassa, jossa oli 46 keikkaa. Hiihtomäen lavalla oli 36 keikkaa sekä ravintola Amarillossa 34 keikkaa.

Toiseksi eniten keikkoja maakunnassa oli Savonlinnassa ja kolmanneksi eniten Pieksämäellä. Pieksämäellä eniten keikkoja oli Kari Tapio Paalupaikka Areenalla, jossa oli 36 keikkaa. Kulttuurikeskus Poleenissa keikkoja oli 30 ja ravintola Coronassa 25.

Maakunnallisesti katsottuna Etelä-Savo on keikkamäärien perusteella lähes pohjalla. Takana ovat vain Etelä-Karjala, Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Kainuu ja Ahvenanmaa.

Teoston tilastojen mukaan Suomessa soitettiin vuonna 71 060 keikkaa. Keikkojen määrä kasvoi edellisvuodesta huomattavasti, lähes 10 000 keikalla, sillä vuonna 2016 Teostolle ilmoitettiin 62 511 keikkaa.

Koko Suomen mittakaavassa eniten keikkoja oli Uudellamaalla. Sen sijaan eniten keikkoja järjestetään Suomessa laivoilla, M/S Finlandialla ja Baltic Princessillä. M/S Finlandialla keikkoja oli 496 ja Baltic Princessillä 439.