Mikkelin taidemuseon sulkeminen pudotti kaupungin museokohteiden kävijämäärää 10 000:lla edellisvuoteen verrattuna

Tapahtumista Museoiden yö vahvisti asemaansa Mikkelissä. Se veti noin 8 000 kiinnostunutta museoiden ystävää eri kohteisiin.

Vesa Vuorela

Museoiden yö on osoittautunut huippusuosituksi Mikkelissä. Kuvassa Etelä-Savon tanssiopiston ryhmä lääninhallitusrakennuksen valokäytävässä.
Museoiden yö on osoittautunut huippusuosituksi Mikkelissä. Kuvassa Etelä-Savon tanssiopiston ryhmä lääninhallitusrakennuksen valokäytävässä.

Mikkelin kaupungin museoiden yleisökohteet vetivät viime vuonna liki 29 000 vierailijaa. Se on kymmenisen tuhatta kävijää vähemmän kuin vuonna 2017.

Selitys löytyy Graniittitalon sisäilmaongelmasta ja sitä seuranneesta taidemuseon sulkemisesta. Taidemuseon toiminta Graniittitalossa loppui helmikuun alussa 2018. Siihen mennessä näyttelyissä oli noin kuukauden aikana ollut 1 700 kävijää.

Mikkelin museoista suosituin viime vuonna oli Päämajamuseo 12 500 kävijällään. Viestikeskus Lokki houkutteli 7 000 ja Suur-Savon museo reilut 4 000 kävijää vuonna 2018.

Pienemmistä museokohteista suosituin oli Marsalkka Mannerheimin salonkivaunu reilulla tuhannella vierailijalla. Kivisakastissa laskettiin liki 800 vierailijaa ja Pien-Toijolan talonpoikaismuseossa viitisen sataa. Nikkisen torppaan ja Harjukosken myllylle kävijöitä riitti pari sataa kumpaankin.

Päämajamuseo oli suosituin vuonna 2018.

Tapahtumista Museoiden yö vahvisti asemaansa Mikkelissä. Se veti noin 8 000 kiinnostunutta museoiden ystävää eri kohteisiin. Museokortilla käytiin Mikkelin kaupungin museoiden eri kohteissa yhteensä 2 546 kertaa. Se on vajaa kymmenen prosenttia kaikista museokäynneistä.

Marsalkka Mannerheimin virtuaaliseen salonkivaunuun tutustuttiin internetissä yli 700 kertaa. Nettivierailijoita oli 42 eri maasta ympäri maailman.