Raskasta joulua alkaa Mikkelissä tarinallisesti, kun taas konsertin loppua kohden "rokataan tukka putkella" — Uudistettu show saapuu Saimaa-stadiumille sunnuntaina

Yleisölle luvataan kappaleita kiertueen koko 15-vuotisen historian ajalta.

Nat Enemede Photography

Tommy Karevik on uusi tuttavuus Raskasta joulua -kiertueella.
Tommy Karevik on uusi tuttavuus Raskasta joulua -kiertueella.

Suosittu Raskasta joulua -musiikkikiertue saapuu sunnuntaina 1. joulukuuta Mikkeliin uudistetun show’n voimin.

Mikkelin Saimaa-stadiumilla järjestettävän konsertin esiintyjiä ovat Nightwish-yhtyeen Marko Hietala ja Floor Jansen, Charonista tutuksi tullut JP Leppäluoto, yhdysvaltalaisen power metal -yhtye Kamelotin ruotsalainen solisti Tommy Karevik sekä vuoden 2013 Voice of Finland -voittaja Antti Railio.

Heistä Leppäluoto ja Railio esiintyivät Raskasta joulua -konsertissa Mikkelissä myös viime vuonna.

Karevik on täysin uusi tuttavuus kiertueen esiintyjien joukossa.

Raskasta joulua -kiertue järjestetään jo 15. kerran. Sen kunniaksi Raskasta joulua -konseptin kehittänyt Erkka Korhonen on suunnitellut ohjelman yhteistyössä nykysirkusta, tanssia, teatteria, oopperaa ja spektaakkeleita ohjanneen ja koreografioineen Minna Vainikaisen kanssa, kertoo kiertueen järjestävä RH-Entertainment tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan konsertti jakautuu kahteen osaan. Sen ensimmäinen osa on tarinallinen, kun taas toisella puolikkaalla ”rokataan tuttuun tapaan tukka putkella”.

Konsertissa kuullaan kappaleita koko Raskasta joulua -kiertueen viisitoistavuotisen historian ajalta.

Musari-kuoro nousee lavalle

Tämän vuoden kiertueella uutuutena on myös paikkakunnan oman lapsikuoron esiintyminen jokaisessa konsertissa. Saimaa-stadiumilla lavalle nousee Mikkelin musiikkiopiston Musari-kuoro.

Raskasta joulua -konsertti järjestettiin myös viime vuonna Saimaa-stadiumilla. Aikaisempina vuosina raskasta joulupoljentoa on Mikkelissä kuultu ainakin jäähallissa, konserttitalo Mikaelissa, kauppakeskus Stellan Tähtitorilla ja Sokos Hotel Vaakunan yökerhossa.

Raskasta joulua -kiertue käsittää tänä vuonna kaikkiaan 27 konserttia. Kiertue alkoi 15. marraskuuta Hyvinkäältä ja se huipentuu 22. joulukuuta Helsinkiin.

Raskasta joulua -konsertti Saimaa-stadiumilla Mikkelissä sunnuntaina 1. joulukuuta kello 19.