Haukivuoren Hummeripoika juhlii kolmekymppisiään — Pienestä grillikioskista on laajentunut ravintola

Musiikista vastaavat paluun tehnyt punkbändi Bad Machine ja mikkeliläinen cover-orkesteri Flaming Pie.

Ravintola Hummeripoika järjesti 14 vuoden ajan Hummeripoikarockin Haukivuorella. Vuonna 2012 festivaalilla esiintyi mikkeliläinen Bloodred Hourglass.
Ravintola Hummeripoika järjesti 14 vuoden ajan Hummeripoikarockin Haukivuorella. Vuonna 2012 festivaalilla esiintyi mikkeliläinen Bloodred Hourglass.

Haukivuorelainen ravintola Hummeripoika täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Juhlallisuuksia vietetään lauantai-iltana kahden bändin ja karaoken voimin.

Juhlaillassa esiintyvät Bad Machine sekä mikkeliläinen Flaming Pie.

Bad Machine on helsinkiläinen yhtye, mutta sen juuret ovat Haukivuorella. Yhtye syntyi vuonna 1999, kun Himanes-yhtyeen senaikainen kokoonpano hajosi ja jakautui Bad Machine- ja Lizzy Jones -yhtyeisiin.

Punkia ja rockia soittava Bad Machine on julkaissut kolme albumia ja lukuisia singlejä sekä ep-levyjä. Yhtye vetäytyi tauolle vuonna 2013, mutta on viime vuosina jälleen soittanut keikkoja.

Flaming Pie on kotoisin Mikkelistä. Trio soittaa cover-biisejä ja on erikoistunut 1960- ja 70-lukujen rock-klassikoihin.

Hummeripojan juhlaillan ohjelmassa on myös karaokea.

Ravintola Hummeripoika aloitti toimintansa vuonna 1999 pienenä grillikioskina. Yrittäjänä toimi tuolloin, kuten nytkin, Aimo Hassinen.

Vaatimattomasta 32 neliön hirsikioskista ravintola on laajentunut kolmen vuosikymmenen varrella useaan otteeseen. Nykyään Hummeripoika toimii iltaravintolana, johon Haukivuoren tapahtumatarjonta keskittyy.

Ravintola ehti myös toimia 14 vuonna legendaarisen Hummeripoikarockin järjestäjänä. Festivaalin seuraaja Hauki Rocks on eri järjestäjien käsissä, mutta sen iltatapahtumat soitetaan edelleen Hummeripojassa.

Flaming Pie ja Bad Machine ravintola Hummeripojan 30-vuotisjuhlassa lauantaina 18.5. klo 21—03. Ohjelmassa myös synttärikaraoke. Liput 5 euroa.

Luetuimmat