Salmelan uutuusfestivaalin toisena päivänä tuuletetaan kansallispukuja – ”Kansallispukua ei tarvitse kainostella”

Taidekeskus Salmela muistaa perjantaina kansallispukuun sonnustautuneita vieraita lahjalla. Torstaina alkaa puistonäyttämöllä kolmepäiväinen Big Band Festivaali.

Idea tuuletuspäivään lähti Salmelan henkilökunnalta, jotka pukeutuivat juhannuksena kansallispukuihin.

Taidekeskus Salmelassa Mäntyharjussa otetaan varaslähtö kansallispukujen elokuiseen syntymäpäivään.
Kansallispukujen tuuletuspäivää vietetään tulevana perjantaina 28. heinäkuuta Suomi 100 -hengessä, sillä samana iltana Salmelan puistonäyttämöllä juhlistetaan itsenäistä Suomea Sininen ja valkoinen -juhlakonsertin merkeissä.

Kansallispukua voi tuulettaa päivän aikana niin Salmelan taidenäyttelyissä kuin illalla juhlakonsertissakin. Salmelan toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala kertoo, että idea tuuletuspäivään lähti henkilökunnan aloitteesta.
– Työntekijät pukeutuivat juhannuksena kansallispukuihin ja saivat yleisöltä aivan loistavan vastaanoton. Ajattelimme, että olisi upeaa nähdä suurempi kavalkadi erilaisia pukuja, Hoikkala kertoo.

Jos kansallispuku on vuosien varrella kutistunut kaapissa, voi puvusta ottaa jonkun osan ja yhdistää sen nykyvaatteisiin. Jos ei omista kansallispukua, voi pukea päällensä kansallispukuasenteen.
Kaikille päivän aikana kansallispuvussa Salmelassa vieraileville on varattu pieni lahja.
– Toivomme, että mahdollisimman moni tarttuu ideaan. Kansallispukua ei tarvitse kainostella, toteaa Hoikkala.

Salmelan kulttuurikesä jatkuu loppuviikolla ensimmäistä kertaa järjestettävällä Big Band Festivaalilla.
Uutuusfestivaalin aloittaa torstaina 27. heinäkuuta Swing & Blues Evergreen -konsertti, jonka solisteina laulavat Bianca Morales ja Pepe Ahlqvist. Orkesterina on festivaalin housebandi Arto Paju Big Band.
Festivaali jatkuu kansallispukujen tuuletuspäivänä perjantaina 28. heinäkuuta, kun Jukka Kuoppamäki ja Rakuunasoittokunta tulkitsevat rakkaimpia sinivalkoisia säveliä Suomi 100 -juhlakonsertissa.
Swing & Latin – Sinatra & Soul -päätöskonsertissa lauantaina 29. heinäkuuta esiintyy laulaja Johanna Försti ja Mikael Konttinen. Tahdista vastaa Arto Paju Big Band.

Big Band Festivaali on herättänyt ennakkoon suurta kiinnostusta ja lippuja on myyty paljon. Esimerkiksi päätöskonsertin osalta lippujen verkkomyynti on jo lopetettu, mutta lippuja voi vielä saada Salmelasta.
Kaikki konsertit järjestetään puistonäyttämöllä ja alkavat kello 19. Liput 40 euroa konsertilta, yhteislippu kaikkiin kolmeen konserttiin 100 euroa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.