Okko Kamu nauttii elämästä ja työnteosta eläkkeellä

Kamu johtaa Mikkelin kaupunginorkesteria Iitin musiikkijuhlien avajaiskonsertissa torstaina Iitin kirkossa ja perjantain iltakonsertissa Kuusankoskitalossa.

Taru Hokkanen

Okko Kamu harjoituttamassa Mikkelin kaupunginorkesteria Mikaelissa tiistaina. Ensimmäinen konsertti Iitissä on torstaina.

Kapellimestari Okko Kamu on jäänyt eläkkeelle vakituista viroistaan ja antanut samalla lähtöpassit minuuttiaikatauluja suoltaneelle kalenterilleen. Nyt hän tekee, mitä haluaa: pelaa golfia ja johtaa orkestereita, kun siltä tuntuu. Kesä-Suomen konsertit sopivat uuteen aikatauluun: viime viikolla hän oli Naantalin musiikkijuhlilla ja nyt Iitissä. Hän johtaa Mikkelin kaupunginorkesteria Iitin musiikkijuhlien avajaiskonsertissa torstaina Iitin kirkossa ja perjantain iltakonsertissa Kuusankoskitalossa.
Isoihin orkestereihin tottunut kapu saa johdettavakseen 12-soittajaisen jousiorkesterin.
— Kapellimestarille suurimman taiteellisen nautinnon antaa sen kehityksen huomaaminen, mitä orkesterissa tapahtuu harjoitusviikon aikana. Monet kollegat ovat muistaneet mainita, miten tärkeää on tiedostaa itsekin, ettei vain esiintyminen, vaan koko valmistautumisprosessi on sellainen josta pitäisi pystyä nauttimaan, Kamu muistuttaa.


Iitin musiikkijuhlat, avajaiskonsertti Iitin kirkossa 15.6. kello 18 (Yle radioi). Perjantaikonsertti Kuusankoskitalossa kello 19. Mikkelin kaupunginorkesteri, kapellimestarina Okko Kamu.

Kirsti Vuorela

Kirsti Vuorela

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet