Mikkelin musiikkijuhlat toteutuvat näillä näkymin suunnitellusti – Lippujen ennakkomyynti on kuitenkin jo hyytynyt

Festivaalijohtaja Teemu Laasanen sanoo pitävänsä kiinni viimeisestäkin oljenkorresta. Musiikkijuhlien hallitus kokoontuu kahden viikon kuluttua.

Vesa Vuorela

Beethovenin yhdeksäs sinfonia kuultiin silloisessa Mikkelin maaseurakunnan kirkossa kesällä 1995. Teos kuullaan myös Mikkelin musiikkijuhlien ensi kesän avajaiskonsertissa.
Beethovenin yhdeksäs sinfonia kuultiin silloisessa Mikkelin maaseurakunnan kirkossa kesällä 1995. Teos kuullaan myös Mikkelin musiikkijuhlien ensi kesän avajaiskonsertissa.

Mikkelin musiikkijuhlat on tarkoitus järjestää ensi heinäkuussa 29. kerran. Vielä tällä hetkellä festivaalijohtaja Teemu Laasanen on toiveikas sen suhteen, että koronaepidemian vaatimat rajoitukset voidaan purkaa siihen mennessä.

Mikkelin musiikkijuhlat on tarkoitus avata 4. heinäkuuta.

Tilanne toki elää koko ajan ja viranomaispäätökset ratkaisevat. Musiikkijuhlien hallitus kokoontuu 15. huhtikuuta pohtiakseen tilannetta.

– Toivotaan ainakin, että silloin ollaan viisaampia tulevan suhteen. Toistaiseksi pidän kiinni oljenkorrestakin, Laasanen sanoo.

Hän korostaa, että juhliin liittyvät päätökset tehdään viranomaisten ohjeiden mukaan. Kenenkään terveyttä ei haluta vaarantaa, eikä juhlia järjestetä, jos se ei ole turvallista.

Laasanen kertoo saaneensa tiistaiaamuna viestin Valeri Gergijeviltä, joka ilmoitti uskovansa juhlien toteutuvan Mikkelissä suunnitellussa aikataulussa. Gergijev on valmis myös muokkaamaan ohjelmistoa, jos siihen on tarvetta.

– Tiistain aamu-uutisissa kerrottiin, että Venäjällä on samansuuntaisia rajoituksia kuin meillä toukokuun loppuun saakka.

Ennakkolipunmyynti hyytynyt

Savonlinnan oopperajuhliin liittyviä päätöksiä seuraamme tarkoin. — Teemu Laasanen

Ensi kesän juhlat kestävät yhdeksän päivää ja pitävät sisällään kymmenkunta konserttia, luentoja ja esimerkiksi Suomen Pankin talousseminaarin. Yksi juhlien kohokohdista on Laura Netzelin pianokonserton kantaesitys 10. heinäkuuta.

Koronaepidemia on poistanut ilmoitetusta ohjelmistosta yhden tapahtuman. Maaria Taivaanlaulaja -musiikkisadun kantaesitys oli tarkoitus toteuttaa Mikkelin Farmari 2020 -messuilla. Messut on siirretty vuoteen 2022.

– Siinä menetettiin yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista, Laasanen harmittelee.

Koronavirus on hyydyttänyt myös musiikkijuhlien lippujen ennakkomyynnin.

– Siihen asti myynti sujui mukavasti, kunnes Suomi meni kiinni. Enkä usko, että saamme kirittyä menetettyä myyntiä kiinni rajoitusten poistuttua.

Tällä hetkellä Laasanen tiimeineen työstää erilaisia skenaarioita ensi kesän suhteen.

– Savonlinnan oopperajuhliin liittyviä päätöksiä seuraamme tarkoin. Heidän tilanteensa on sikäli tiukempi, että Savonlinnassa tarvitaan kesäkuu harjoitusaikaa. Me pystymme tarvittaessa käynnistämään Mikkelin musiikkijuhlat hyvin lyhyellä valmistautumisella.

Mikkelin musiikkijuhlat 4.–12.7.2020

Uusimmat uutiset