Rendel-elokuvalla omaperäinen markkinointikikka: Traktorilla Suolahdesta Cannesiin

Supersankarit yhdistyvät yleensä vauhtiin ja vaarallisiin tilanteisiin, mutta Rendel-filmiä markkinoidaan myös körötellen.

sami saarela

Rendel-traktori ajelee Ranskaan Cannesin elokuvajuhlille.

Supersankarit yhdistyvät yleensä vauhtiin ja vaarallisiin tilanteisiin, mutta Rendel-filmiä markkinoidaan myös körötellen.

Traktorivalmistaja Valtran Rendel-kuvioitu traktori matkaa Suolahden tehtaalta Cannesiin lähes kolmen tuhannen kilometrin matkan. Neljänkympin keskinopeudella kulkeva traktori matkaa pääosin öisin. Reitti kulkee laivalla Helsingistä Travemündeen ja sieltä muun muassa Hannoverin, Frankfurtin ja Lyonin kautta määränpäähänsä.

Traktori saapuu Cannesin elokuvajuhlille 17. toukokuuta. Traktori-idean isä on Rendelin tuottajiin kuuluva Timo Puustinen.

Matkalla kuskina on elokuvan kuljetusvastaava Tero Poikolainen, Puustinen kertoo.

— Hän heittäytyi tähän oikein sydämellä mukaan.

Rendel-elokuva perustuu mikkeliläisen Jesse Haajan luomaan sarjakuvahahmoon. Elokuvan Suomen-ensi-ilta on 22. syyskuuta.

Uutista muokattu 9.5. kello 12.04: täydennetty tieto traktorikuskin henkilöllisyydestä.

Elina Keskitalo

Elina Keskitalo

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet