Julkisen tilan taide syynissä Mikkelissä

Mikkeliläiset pääsevät vaikuttamaan kaupunkiin laadittavaan julkisen taiteen ohjelmaan.

Vesa Vuorela

Kevyen liikenteen väylää pitkin voi Mikkelissä kulkea rantaa pitkin esimerkiksi satamasta Launialan uimarannalle saakka.
Kevyen liikenteen väylää pitkin voi Mikkelissä kulkea rantaa pitkin esimerkiksi satamasta Launialan uimarannalle saakka.

Eveliina Könttä työskentelee yleiskaavoittajana Mikkelin kaupunkisuunnittelussa ja on mukana hankkeessa, jolla tähdätään kaupungin julkisen taiteen ohjelman laatimiseen. Könttä on suunnitteluun sopiva henkilö, onhan hän koulutukseltaan kuvataiteilija ja arkkitehti.
— #TaideMikkeli -hankkeessa on mukana myös museotoimen ja kulttuuritoimen väkeä. Tavoitteena on, että saisimme kaupungin sisäistä yhteistyötä parannettua ja sen pohjalta luotua taideohjelman. Siinä on tarkoitus määritellä, mihin suuntaan Mikkelin julkista taidetta halutaan kehittää ja mitä periaatteita siihen liittyy.
Hanketta koordinoi Maija Kovari, arkkitehti ja kuvataiteilija hänkin, julkisen taiteen ja kaupunkitilan yhdistämiseen erikoistuneesta Public Art Agency Finlandista.

Ohjelman laatimista varten kaupunkilaisille tarjotaan mahdollisuuksia kertoa mielipiteitään siitä, mikä on hyvää julkista taidetta, mihin kaivattaisiin parannusta, tai mikä on sellainen paikka, mihin ei missään nimessä pitäisi sijoittaa taidetta.
Netistä kysely löytyy täältä. Jaossa on myös #TaideMikkeli-postikortteja. Niitä löytyy esimerkiksi kirjastoista ja virastotalolta. Ota kortti, kirjoita viestisi ja pudota se postiin. Mikkeli maksaa postimaksun.
Torstaina 15. kesäkuuta kaupunkilaisille järjestetään työpaja lastenkulttuurikeskus Vekkulassa. Työpajalla kerätään kaiken kaupunkilaisten näkemyksiä, kokemuksia, ja tunnelmia Mikkelin rannoilla sijaitsevista paikoista. Työpaja alkaa kello 18 ja kestää noin kaksi tuntia. Osallistujille on luvassa kahvitarjoilu.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo