Mikkeli ja harrastajateatterit etsivät edelleen ratkaisua tilapulmaan

Kaupungin tilakeskus on tarjonnut teattereille vuokrattavaksi useita eri kohteita, mutta kaikille sopivaa vaihtoehtoa ei ole vielä löytynyt.

Jaakko Avikainen

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalveluiden palveluverkkopäivityksen mukaan harrastajateattereille voisi löytyä tilat Päämajakiinteistöstä, Urpolan kartanosta tai Vanhalta sotkulta.
Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalveluiden palveluverkkopäivityksen mukaan harrastajateattereille voisi löytyä tilat Päämajakiinteistöstä, Urpolan kartanosta tai Vanhalta sotkulta.

Mikkeliläisille harrastajateattereille on etsitty jo pitkään sopivia harjoitus- ja toimintatiloja. Asia on aika ajoin ollut esillä julkisuudessa ja siitä on tehty myös valtuustoaloite.
Mikkelin sivistystoimen ja teknisen puolen edustajat ovat keskustelleet asiasta useaan otteeseen viime vuosina. Kaupungin tilakeskus on tarjonnut teattereille vuokrattavaksi useita eri kohteita, muun muassa Päämajatalolta, Urpolan kartanosta, Karjaportin vanhoista tiloista ja Annikinkadun pelastuslaitokselta.
Niistä ei ole löytynyt kaikille teatteriryhmille sopivaa vaihtoehtoa.

Mikkelin seudun harrastajateatterin tukiyhdistys, HATTU ry, on nyt uutena, teattereita edustavana neuvotteluosapuolena etsimässä ratkaisua ongelmaan kaupungin kanssa.
Huhtikuun alussa järjestetyssä tapaamisessa osapuolet sopivat, että harrastajateatterilaiset valmistelevat esityksen tilatarpeestaan.
Sen jälkeen tilaneuvottelut jatkuvat ja niiden tavoitteena on turvata harrastajateatterilaisille toimivat toimintaolosuhteet kohtuullisilla kustannuksilla.
Asiaan otettiin kantaa myös tuoreessa kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalveluiden palveluverkkopäivityksessä. Sen yhtenä tavoitteena on, että kaupungissa olisi yhteinen yhdistysten ja seurojen talo, joka toimisi paikkana kokoontumiseen ja harrastamiseen, esimerkiksi harrastajateatterilaisille.
Päivityksen mukaan sellaisena paikkana voisi toimia esimerkiksi Vanha sotku, Urpolan kartano tai Päämajakiinteistö.

Elina Raittila