Juvalta kotoisin oleva Jere Martikainen valittiin Lappeenrannan laulukilpailujen finaaliin — Musiikkikriitikko Jukka Lindiä esitys ei vakuuttanut

Martikainen osallistuu Lappeenrannan laulukilpailuihin toista kertaa.

Maarit Kytöharju

Lappeenrannan laulukilpailujen finalistit. Jere Martikainen on laitimmaisena oikealla.
Lappeenrannan laulukilpailujen finalistit. Jere Martikainen on laitimmaisena oikealla.

Juvalta lähtöisin oleva Jere Martikainen laulaa sunnuntaina Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen finaalissa.

Lappeenrannan 19. valtakunnallisten laulukilpailujen välierät käytiin 3.-4.1.2019 Lappeenranta-salissa. Lauantaina kilpailuissa on välipäivä.

Tämä on Martikaisen toinen kerta Lappeenrannan laulukilpailuissa. Hän osallistui vuonna 2013 tullen toiseksi. Kriitikko Jukka Lindin mukaan Martikaisen pääsy finaaliin oli hienoinen yllätys. Etelä-Saimaalle tekemässään kritiikissä Lind toteaa Martikaisen liikkuneen liikaa mukavuusalueellaan ja olleensa lied-laulamisesta kaukana.

Martikainen on 28-vuotias lyyrinen tenori. Hän aloitti lauluopintonsa Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksenosastolla vuonna 2007.Hän on valmistunut musiikin kandidaatiksi ja opiskelee nykyään Jaakko Ryhäsen johdolla.

Martikainen on laulanut solistina Suomen Kansallisoopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla, ja Tampereen oopperassa. Lisäksi hän on vakituisella kiinnityksellä Kansallisoopperan kuorossa.

Lappeenrannan laulukilpailuista jaetaan sekä naisten että miesten sarjassa 10 000, 7000 ja 5000 euron palkinnot, sekä muita pienempiä palkintoja.

Finaaliin valitut laulajat esiintymisjärjestyksessä:

Hölttä Marika, sopraano

Koivula Alina, sopraano

Leino Annika, sopraano

Marthens Aurora, sopraano

Martikainen Jere, tenori

Nuutinen Irina, mezzosopraano

Puumala Virva, sopraano

Vänttinen Jussi, baritoni

Ylipää Tiitus, baritoni