Julio Tubalin näyttely avautuu Galleriarissa ensi torstaina – Avajaisia ei järjestetä koronatilanteen takia

Kuvataiteen nettikurssit avautuvat joulukuussa.

Mari Koukkula

Taidekutoja Julio Tubalin teoksia on nähty Galleriarissa aiemminkin. Kuvassa koivuja vuodelta 2015.
Taidekutoja Julio Tubalin teoksia on nähty Galleriarissa aiemminkin. Kuvassa koivuja vuodelta 2015.

Yhdysvalloissa syntynyt, mutta jo vuosikymmeniä sitten Suomeen muuttanut Julio Tubal esittelee teoksiaan mikkeliläisen Galleriarin lokakuun taiteilijana. Näyttely nimeltään Mood Indigo avautuu koronaepidemian vuoksi ilman sen suurempia seremonioita 1. lokakuuta ja on esillä koko kuun ajan.

Tubalin toi Suomeen kiinnostus kangaspuita kohtaan. Hän on opiskellut ryijy- ja raanutekniikoita ja luo taidettaan kudonnan avulla, piittaamatta suomalaisen kansanperinteen vaatimista muodoista tai värikartoista. Tubalin teoksissa värit ja tekstuurit yllättävät katsojan hyvällä tavalla. ne ovat värikylläisiä ja kertovat tarinoita.

Mikkeliläisessä taidegalleriassa on mahdollisuus tutustua Tubalin teoksiin koronaturvallisesti. Tarjolla on sekä kasvomaskeja että käsidesiä.

Yrittäjät Ari Hänninen ja Anna-Katri Hänninen kertovat epidemian aiheuttamien rajoitusten kannustaneen heitä uudenlaisen toiminnan kehittämisessä. Joulukuun alussa yrityksen nettisivuilla julkaistaan verkkokursseja, jotka korvaavat tämän vuoden peruuntunutta lähiopetusta ja tarjoavat mahdollisuuden taidekokeiluihin myös niille, jotka ujostelevat livekurssille lähtemistä.

Kurssit on toteutettu viiden taiteilijan kanssa. He ovat Katri Niemi, Urpo Martikainen, Urho Kähkönen, Emmi Mustonen ja Mika Törönen.

Julio Tubal, Mood Indigo Galleriarissa 1.–31.10.2020.