Saimaan Teatterin podcast huipentuu tulevana lauantaina Facebook-livelähetykseen

Podcast on saavuttanut jo yli 1 000 kuuntelukertaa.

Jaakko Avikainen

Viime vuonna Saimaan Teatterin kiertueella mukana oli tutkija Sanna Ryynänen (edessä). Hän on ollut mukana tekemässä myös tämän vuoden podcastia.
Viime vuonna Saimaan Teatterin kiertueella mukana oli tutkija Sanna Ryynänen (edessä). Hän on ollut mukana tekemässä myös tämän vuoden podcastia.

Saimaan Teatterin kesän kiertue toteutettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti podcast-sarjan muodossa.

Podcast huipentuu lauantaina 18.7. kello 19 alkaen Facebook-livelähetyksenä, joka on nähtävissä Saimaan Teatterin Facebook-sivuilla. Lähetyksessä on luvassa myös bingo.

Yksitoistaosainen podcast-sarja kuljettaa kuulijaa ympäri Saimaata, ja tarjoaa kiinnostavia näkökulmia Saimaan alueen seuran- ja työväentaloihin sekä jaksoissa käsiteltävien alueiden yhteisöllisyyteen. Jaksot on nimetty käsiteltävien paikkojen mukaan: Juva, Moinsalmi, Virmutjoki, Puumala, Sulkava, Taipalsaari, Joutseno, Oravi, Himalansaari, Anttola ja Kokonsaari.

Podcast on kerännyt tähän mennessä jo 1 000 kuuntelukertaa, ja se on kuunneltavissa Saimaan Teatterin nettisivuilla ja Soundcould-palvelussa.

Suorassa Facebook-lähetyksessä myös livemusiikkia

Näyttelijä Marketta Tikkanen on ollut Saimaan Teatterin toiminnassa mukana vuodesta 2015. Tänä vuonna hän on ollut mukana tekemässä podcast-sarjaa.

– Livelähetyksessä kuullaan keskusteluja liittyen podcastin teemoihin sekä koronakevään työtapoihin. Lisäksi kuullaan livemusiikkia, jota on varta vasten podcastiin kirjoitettu ja sävelletty. Saattaapa muutama podcastista yli jäänyt hahmokin vilahtaa ruudulla, Tikkanen paljastaa tiedotteessa.

Saimaan Teatteri on vuodesta 2014 lähtien toiminut, nuorista näyttämötaiteen ammattilaisista sekä yhteiskuntatieteiden tutkijasta koostuva kiertueteatteri, joka on edeltävinä kesinä kiertänyt laivalla Saimaata esiintyen Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan seurantaloissa.

Juttua muokattu 17.7. klo 10:53: Livelähetys ei ei ole podcastin viimeinen jakso, vaan podcastin teemoista ammentava tapahtuma.