Popeda on lopettamassa, mutta tulee vielä ensi vuoden Summerfestiin – myös tämän kesän komeetta Behm nähdään Mikkelipuistossa

Lisää esiintyjiä julkistetaan lähiaikoina.

Risto Hämäläinen

Popedalla ja Pate Mustajärvellä on edessään enää kaksi keikkakesää.
Popedalla ja Pate Mustajärvellä on edessään enää kaksi keikkakesää.

Mikkelin ensi kesän St Michel Summerfestin kaksi ensimmäistä esiintyjää on julkistettu.

Mikkelipuistossa nähdään ja kuullaan suomirockin legendaarisimpiin yhtyeisiin kuuluvaa Popedaa sekä tämän vuoden suomipop-tulokasta, lauluntekijä Behmiä.

Vuosi 2021 on ainakin näillä näkymin Popedan toiseksi viimeinen keikkakesä. Popedan perustajajäsen ja solisti Pate Mustajärvi kertoi viime viikolla sanomalehti Kalevan haastattelussa, että veteraanibändi alkaa hiljalleen pistää pillejä pussiin.

Popedan tarkoitus on keikkailla vielä ensi vuoden kesä sekä syksyn klubikiertue. Kesällä 2022 olisi luvassa vielä festivaalikeikkoja, mutta niiden jälkeen Tampereen Ikurissa 1970-luvun lopussa aloittaneen orkesterin uran on tarkoitus päättyä Mustajärven keskittyessä soolouraansa.

Alun perin Popedan piti lopettaa jo ensi kesään, mutta koronaviruksen peruutettua tämän vuoden keikoista suurimman osan, otti bändi vuoden jatkoajan.

Kuudes St Michel Summerfest järjestetään 23.–24.7.2021.

Tapahtumapaikka on ensimmäistä kertaa Mikkelipuistossa, jonne tapahtuma muuttaa torilta.

Mikkelipuiston miljöö tulee kokemaan vielä ennen tapahtumaa melkoisen muutoksen, mikä mahdollistaa jatkossa uusienkin tapahtumien toteuttamisen Pursialassa.

Myös festivaaliviikonlopun ajankohta on uusi; St Michel Summerfest järjestetään nyt ensimmäistä kertaa vasta viikko St Michel-ravien jälkeen.

Järjestäjä, Osuuskauppa Suur-Savo perustelee vaihtoa sillä, että Mikkelin tapahtumatarjontaa saadaan laajennettua useammalle viikonlopulle.

– Näin varmistetaan myös Mikkelin majoituskapasiteetin riittävyys ulkopaikkakunnilta kesän eri tapahtumiin matkaaville, lisää toimialajohtaja Kai Nurmi.

Savonlinnan St. Olaf Summerfest järjestetään 11.–12.6.2021 Savonlinnan kirkkopuiston kentällä.

Savonlinnassa esiintyvät muiden muassa. Teflon Brothers ja Neljä Ruusua.

Sekä Mikkelin että Savonlinnan Summerfestivaalien esiintyjänimiä julkaistaan lisää lähiaikoina.

Lipunmyynti tapahtumiin on jo alkanut.