Rendelin ennakkonäytös toi Mikkeliin suuren maailman tuntua — katso kuvat punaiselta matolta ja lue kommentit elokuvasta!

Rendelin näytös käynnisti elokuvan markkinointikiertueen.

Jaakko Avikainen

Rendelin ennakkonäytös toi Mikkeliin suuren maailman tuntua — katso kuvat punaiselta matolta ja lue kommentit elokuvasta!

Mikkeliläisohjaaja Jesse Haajan supersankarielokuva Rendelin ensimmäinen maailmanennakko pidettiin torstai-iltana Mikkelissä Kinolinnassa.

Tuottaja Miika J. Norvanto odottaa kahden viikon kuluttua ensi-iltaan tulevan supersankarielokuvan tavoittavan 50 000—100 000 katsojaa ja pyörivän elokuvateattereiden ohjelmistoissa vähintään kuukauden.
Lukuja tosin on erittäin vaikea ennakoida. Digiaikana ohjelmistot vaihtuvat rytinällä, ja syksyisin ensi-iltoja on tarjolla runsaasti.
Rendelille alettiin etsiä sopivaa ensi-iltapaikkaa lähes vuosi sitten.
— Tässä syksyllä on harvinaisen iso tunku valkokankaille ja alalla toimivat tietävät, että Tuntematon sotilas (ensi-ilta 27.10.) tulee viemään paljon salikapasiteettia, koska on kestoltaan pitkä elokuva, Norvanto arvioi.

Jaakko Avikainen

Syksystä 2015 kevääseen 2016 kuvattu Rendel puristettiin kasaan 1,45 miljoonan euron budjetilla.
Työryhmää elokuvan tekemiseen tarvittiin lähes sadan hengen verran ja kuvauspaikkoja kertyi yli sata.
Naamiopukuinen Rendel perustuu Haajan teini-ikäisenä piirtämään sarjakuvahahmoon.

— Jos tänä päivänä pääsisin aikakoneella kertomaan sille pienelle pojalle, mitä hänen piirustuksistaan vielä tulee, niin olisi siinä saattanut leuka loksahtaa, ohjaaja pohti ennen elokuvan ensimmäisen, kutsuvieraille suunnatun yleisönäytöksen alkua.

Jaakko Avikainen

Sosiaalisessa mediassa Rendel on jo lyönyt itsensä läpi. Elokuvan traileri on käyty katsomassa Youtubessa 20 miljoonaa kertaa.

Elokuvan näyttelijät kommentoivat elokuvaa seuraavasti Mikkelin ennakkonäytöksessä:

Jaakko Avikainen

Renne Korppila, lahtaaja
— Rendelissä yhdistyy minun mielestäni Batman ja Tuomari, jonka nuoremmat sarjakuvafanit taitavat tuntea paremmin Punisherina. Rendelissä on kyllä ihan oma twisti, mitä ei ole aiemmin nähty.

Aake Kalliala, Marsalkka
— Mun roolini ei ole mitenkään merkittävä tässä elokuvassa, mutta projektissa on ollut mukavaa olla mukana. Se on komeaa, että mies oikeasti lähtee tekemään unelmastaan totta kuten Jesse (Haaja) on tehnyt. Täytyy nostaa hänelle hattua ja olla iloinen kaverin puolesta.

Jaakko Avikainen

Minttu Tamski
— Minun roolihahmoni on rakastettava ja lämminhenkinen, niin sanotusti hyvää vaimomateriaalia. Elokuvan muut naiset ovat Minnaa lukuunottamatta vähän enemmän lahtaajia

Michael Majalahti, Jimmy
— Mä sain tehdä omat koreografiat omiin taistelukohtauksiini. Olen paininut vuodesta 1994 ja tekeminen tulee suoraan selkärangasta. Mun ei tarvitse enää miettiä, miten manipuloin miehen asennosta toiseen. Stuntin tarvitsi vain seurata mun tekemistäni, nimellä Starbuck ammattilaispainipiireissä tunnettu Majalahti kertoo.

Tero Salenius, Kurikka
— 2000-luvun alussa tein oman indie-elokuvan, ja se meni täysin päin helvettiä. Otin lisää lainaa pankista ja tein toisen elokuvan. Hakkasin päätä seinään, en osannut yhtään mitään ja lopulta päädyin ulosottoon, How to fail as a filmamaker -kirjan kirjoittanut Salenius kertoo.

Kris Gummerus, Rendel
— Koska olen elokuvassa maskin takana, pystyin olemaan roolissa aika pitkälti omana itsenäni. Tappelukohtauksissa tavallaan taannuin sisäiseksi lapseksi, kun sain ryvettyä ja lentää seinään, potkia ja lyödä ja pitkää hauskaa. Sitähän näyttelijäntyö parhaimmillaan on, leikkimistä.

Marika Lehto

Marika Lehto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet