Museoiden yö on taas perjantaina Mikkelissä — Luvassa on aarrejahtia, tulitaideteoksia sekä tietysti yömyöhään auki olevia museoita

Kunkin kohteen ohjelma on suunniteltu niin, että tapahtuman kolme ensimmäistä tuntia on suunnattu erityisesti perheille ja loppuilta aikuisille.

Vesa Vuorela

Viime vuonna Museoiden yö näytti esimerkiksi tällaiselta.
Viime vuonna Museoiden yö näytti esimerkiksi tällaiselta.

Neljännen kerran Mikkelissä järjestettävä Museoiden yö tarjoaa kulttuurinnälkäisille nähtävää ja koettavaa perjantaina 25. lokakuuta.

Maksuttomassa tapahtumassa ovat tällä kertaa mukana Mikkelin taidemuseo, Kivisakasti, Päämajamuseo, Suur-Savon museo, Jalkaväkimuseo ja Etelä-Savon energia.

Kunkin kohteen ohjelma on suunniteltu niin, että tapahtuman kolme ensimmäistä tuntia on suunnattu erityisesti perheille ja loppuilta aikuisille.

Mikkelin taidemuseossa konsertoi Mikkelin kaupunginorkesteri kello 18 ja kello 19.30. Pete ”Hende” Nieminen pitää kaikenikäisille soveltuvaa graffitityöpajaa koko illan.

Kivisakastissa järjestetään ”silent disco” -tapahtuma kello 22—24.
Päämajamuseossa järjestetään lapsille pimeä museosuunnistus kello 19—20.
Suur-Savon museossa juhlistetaan 120-vuotiasta Mikkelin teatteria. Museon pihalla on tulitaideteoksia ja tulishow kello 20.30.

Vuorikadulla kivi- ja puutalon suojassa kulkevalla reitillä pääsee tutustumaan ensi vuonna 120 vuotta täyttävän Etelä-Savon energian historiaan.
Jalkaväkimuseossa muun muassa kuullaan lauluesityksiä kello 18, kello 19 ja kello 20. Lapsille on aarrejahtia kello 17—20. Tykkipuistossa partiolaiset pitävät makkaranpaistopistettä.

Museoiden yön oheisohjelmana Etelä-Savon tanssiopisto esiintyy kauppakeskus Akselissa, Mikkelin taidemuseon läheisyydessä. Kohtaamisia-tanssiesitykset ovat noin kello 17.30, 19 ja 20.30. 

Mikke-juna ajaa kohteiden välillä koko tapahtuman ajan. Ajeluilla on mukana oppaat kello 17—21 välisenä aikana.

Kävijät voivat osallistua Museokortin ja muiden palkintojen arvontaan keräämällä vähintään neljä leimaa Museoiden yö -leimapassiin. Passeja saa tapahtumapaikoista.

Viime vuonna tapahtuma keräsi järjestäjien mukaan yli 8 000 käyntikertaa. Jokaisessa silloin mukana olleessa kohteessa vieraili 1 400—2 000 kävijää.

Tapahtuman järjestäjät ovat Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut, museotoimi, Jalkaväkimuseo ja Etelä-Savon energia. Museoiden yön tuotannosta vastaa esittävän taiteen kollektiivi Kaukasus.

Museoiden yö Mikkelissä perjantaina 25. lokakuuta kello 17—24.

Lisätty Etelä-Savon tanssiopiston ohjelma 25.10. klo 9.50.