Lasten uusivuosi tulee taas — Mikaelissa järjestetään perinteiset bileet perheen pienimmille

Lasten uudenvuoden juhlinta sijoittuu tänäkin vuonna Mikaeliin. Toimintaa on tarjolla maanantaina 31. joulukuuta kello 15—18.

Mari Koukkula

Mikaeli toimii taas lasten juhlien pitopaikkana.
Mikaeli toimii taas lasten juhlien pitopaikkana.

Lasten uudenvuoden juhlinta sijoittuu tänäkin vuonna Mikaeliin. Toimintaa on tarjolla maanantaina 31. joulukuuta kello 15—18.

Tapahtuma on pääosin maksuton, vain kello 15 alkavaan kiertueteatteriesitykseen Pate ja ihmeellinen eno myydään lippuja. Musiikkinäytelmässä Timo Parvelan suosituista lastenkirjoista tuttu Pate epäilee joutuvansa tylsälle kesäleirille ja on tehnyt sitä silmällä pitäen pakosuunnitelman.

Näytelmän rooleissa ovat näyttelijät Veera Degerholm ja Jaakko Loukkola sekä muusikko Tuomo Rannankari. Esityksen on ohjannut Janne Jämsä.

Näytelmän jälkeen, kello 16—18 toiminta levittäytyy Mikaelin kaikkiin kolmeen kerrokseen. Ensimmäinen niistä on omistettu puuhastelulle. Paikalla on lastenkulttuurikeskus Vekkulan hahmoja.

Toisessa kerroksessa Kaukasus esittää Wanhalla muuntamolla nähdyn näytelmänsä Pikku Vosko ja kadonneet sorsat kello 16.30.


Improvisaatioon johdattelee kulttuuriosuuskunta Kuka ja Mikkelangelot opastavat lapsia taiteilemaan kortin ikäihmiselle.


Vuoden mikkeliläiseksi valittu Elisa Hillgen rakentaa taikakäytävän. Kaikenlaista muutakin kerroksesta löytyy.

Kolmannessa kerroksessa vain omatoimisesti oleillaan. Puitteet pötköttelyyn on rakennettu. Mikaelissa viihdyttävät myös DJ Roberto, La Carmencitan Nina Prima Pellerina sekä Mikkelin teatterin Veljeni Leijonamielen Korppu ja muut hahmot.

Ilta huipentuu ulkona nähtävään valosirkus Spektrin esitykseen kello 17.30 ja sitä seuraavaan perinteiseen ilotulitukseen kello 18.

Lasten uudenvuoden vastaanotto Mikaelissa 31.12. kello 15—18.