Laila Kinnunen kiinnosti Koirakiven kesäteatterissa – lopputuloksena absoluuttinen katsojaennätys: ”Näytelmä sykähdytti ja sopi juhlavuoteen”

Musiikkinäytelmästä nautti 14 näytöksessä ennätykselliset 6600 katsojaa. Ensi kesäksi ohjaaja lupaa ”jotain rouheampaa”.

Ennätysyleisön keränneessä Koirakiven kesäteatterin näytelmässä kuvattiin 50- ja 60 -luvun tunnelmaa, mikä sykähdytti siihen aikaan eläneitä ihmisiä.

Koirakiven kesäteatteri teki tänä vuonna uuden yleisöennätyksen. Musiikkinäytelmä Laila Kinnusen elämästä houkutteli Mäntyharjun ja Pertunmaan rajakylään yhteensä 6 600 katsojaa.
Laila - Päivien kimallus -musiikkinäytelmää esitettiin 14 kertaa heinäkuun alussa. Ohjaaja Auli Eskola kertoo, että 450-paikkainen katettu katsomo oli loppuunmyyty useammin kuin koskaan ennen.
— Huikea menestys. Kyseessä teatterin absoluuttinen katsojaennätys, Eskola iloitsee.

Ohjaaja löytää menestykseen useita syitä. Eskolan mukaan Jarmo Tulosen käsikirjoittama näytelmä sopii teemaltaan hyvin Suomen juhlavuoteen, esimerkiksi sotalapsuuden kautta.
Näytelmässä kuvataan 50- ja 60 -luvun tunnelmaa sekä Kinnusen päivien kimalluksen hetkiä, mitkä sykähdyttävät siihen aikaan eläneitä ihmisiä.
Ohjaaja kiittelee myös onnistunutta näyttelijätyötä ja laulua. Pääroolin Lailana teki Ida Raekorpi, joka näytteli Koirakivessä kaksi vuotta sitten Paula Koivuniemeä.
— Ida on kasvanut laulajana ja tulkitsijana valtavasti, mutta myös kaikki muut laulajat olivat loistavia. Ohjaajana olen jokaisesta ylpeä ja onnellinen, että saan tälläistä porukkaa vetää.

Ensi kesän näytelmästä Eskolalla on jo olemassa ehdotus. Päänäyttelijäkin on kysytty ja suostunut, mutta virallinen hyväksyntä Koirakiven nuorisoseuralta puuttuu vielä.
— On katsojille ja tekijöille mielekästä tehdä eri vuosina erilaista. Nyt on tulossa jotain vähän rouheampaa, Eskola muotoilee.
Musiikkiteatterissa pysytään.
— Niin kauan kuin meillä on mukana niin loistava Kulman kundit, muuta ei tehdä, Eskola sanoo.

Ida Raekorpi nousee lavalle Koirakiven Lailana vielä kerran ja esiintyy Kulman kundien kanssa Nostalgiatansseissa Kuortin Kisahallissa tulevana lauantaina 29. heinäkuuta kello 19 – 24.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat