Elokuvateatteri avaa ovensa Mikkelissä pitkän kiinniolon jälkeen – "Jos pääsemme palaamaan pikkuhiljaa normaaliin, niin ei tässä tämän vakavampia vaurioita ole tullut" toteaa yrittäjä Mika Luukkonen

Elokuvaelämyksistä päästään jälleen nauttimaan Mikkelin Kinolinnassa keskiviikosta 24.6. alkaen. Yrittäjä Mika Luukkonen ei odota yleisöryntäystä, mutta kesän edetessä ja ensi-iltojen lisääntyessä hän uskoo asiakasmäärienkin kasvavan.

Taru Hokkanen

Elokuvayrittäjä Mika Luukkonen on tyytyväinen rajoitusten purkamiseen ja elokuvateattereiden mahdollisuuksiin avautua jälleen asiakkaille. Teattereissa pidetään kuitenkin myös hygieniatoimenpiteistä huolta.
Elokuvayrittäjä Mika Luukkonen on tyytyväinen rajoitusten purkamiseen ja elokuvateattereiden mahdollisuuksiin avautua jälleen asiakkaille. Teattereissa pidetään kuitenkin myös hygieniatoimenpiteistä huolta.

Mikkelin Kinolinna avaa ovensa keskiviikkona 24. kesäkuuta. Elokuvateatterit ovat olleet muiden julkisten tilojen tapaan suljettuina maaliskuusta lähtien.

Elokuvayrittäjä Mika Luukkosen mukaan ajanjakso on ollut valtava haaste, sillä liiketoimintaa ei ole voinut harjoittaa ja tulot ovat olleet nollassa. Rajoitusten purkaminen tuo kuitenkin toivoa elokuvateattereiden elpymiseen.

– Onneksi olemme pystyneet neuvottelemaan kiinteät kulut pieneksi ja olemme saaneet julkista tukea elokuvasäätiöltä. Tämä ajan olemme selvinneet ihan hyvin, Luukkonen kertoo.

Yksi elokuvakierros päivässä

Kinolinnassa valmistaudutaan myös turvavälien ja hyvän hygienian ylläpitämiseen, jotta elokuvaelämys olisi asiakkaille mahdollisimman turvallinen. Paikkoja on tarjolla rajoitettu määrä ja järjestelmä ei anna varata vierekkäisiä istumapaikkoja.

Auloissa ohjeistetaan asiakkaita ja pidetään turvaväleistä huolta. Teattereissa on tarjolla myös käsidesiä.

Elokuvien esittäminen aloitetaan aikataulujen suhteen myös hieman väljemmin.

– Alkuun on vähemmän näytöksiä, ja meillä on ainoastaan yksi elokuvakierros päivässä. Voimme näin paremmin siivota tilat ja kosketuspinnat elokuvien jälkeen, Luukkonen toteaa.

Eri salien elokuvanäytökset on myös porrastettu ajallisesti, jotta ruuhkia ei pääse syntymään. Kesän mittaan näytöksiä voidaan lisätä, kun tarjonta täydentyy ja rajoituksia puretaan.

Luukkonen uskoo, että ihmiset tulevat katsomaan elokuvia, vaikkakin alkuun varmasti varovaisemmin.

– En usko, että ihmiset ryntäämällä ovat vielä tulossa. Siihen vaikuttaa myös se, että suurempia ensi-iltoja ei vielä ole, ja niitä on tulossa vasta heinäkuun lopulla. Uskon että ihmiset tulevat elokuvateattereihin, kunhan saadaan vetäviä leffoja, Luukkonen summaa.

Myös muualla pääsee elokuviin

Luukkosen mukaan Mikkelin toinen elokuvateatteri Ritz avataan, kunhan elokuvatarjonta monipuolistuu kesän edetessä. Puumalan Kino Saimaa on vielä remontissa ja avataan heti remontin päätyttyä.

Tarkkaa päivämäärää Luukkosella ei vielä ole, mutta hän uskoo Kino Saimaan avautuvan heinäkuussa remontin päätyttyä.

Pieksämäen Kinomania -elokuvateatteri on myös avannut ovensa asiakkaille kesäkuussa. Kinomanian paikkamäärä on rajoitettu toistaiseksi 50 varattavaan paikkaan ja oman seurueen jäsenet voivat istua vierekkäin.

Uusimmat uutiset