Mäntyharjun elokuvafestivaalien suosio nousi sadoilla katsojilla – hyvän mielen leffoja nähdään jälleen ensi elokuussa

Toiset Ilokuvafestivaalit sai liikkeelle reilut 2000 ihmistä. Järjestäjät lupaavat, että tapahtuma löytyy kesäkalenterista ensi vuonnakin.

Lauantai oli yleisömäärältään vilkkain festivaalipäivä, mutta Mäntyharjun Kino oli loppuunmyyty myös perjantain Ilokuvailtamissa.

Mäntyharjussa toista kertaa järjestettyjen Ilokuvafestivaalien kävijämäärä nousi ensimmäisestä vuodesta.
Lippuja myytiin reilut 350 kappaletta enemmän kuin vuosi sitten eli hyvän mielen elokuvia katsoi neljän päivän aikana 2 053 kävijää. Lisäksi väkeä osallistui työpajoihin ja muihin festivaalin oheistapahtumiin.

Mäntyharjun Kinossa ja viereisessä pikkusalissa nähtiin festivaalin aikana noin 50 elokuvaa.
Suosituimmat näytökset olivat perjantain uutuusleffa Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset sekä lauantain Miami, Hampstead, Oliivipuu ja tapahtuma, jossa laulettiin tunnettuja elokuvasävelmiä ja katsottiin nuorten työpajojen lyhytelokuvat.
Myös Ilokuvailtamat vetivät Kinon täyteen perjantai-iltana.

Ilokuvafestivaalien järjestäjät, elokuvaohjaaja Roosa Toivonen ja säveltäjä Tuomas Kantelinen lupaavat, että tapahtuma järjestetään myös kolmannen kerran.
– Ilokuvafestivaalit tulevat ensi vuonnakin. Näillä näkymin ajankohtana on sama viikonloppu eli 2-5. elokuuta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.