Mikkeliläispariskunta Tuulevi ja Henrik Aschan valittiin seikkailijoiksi Museokortti-kampanjaan — Hakemuksia jätettiin kaikkiaan 350

Tuulevi ja Henrik Aschan pakkaavat reppunsa ja hyppäävät junaan elokuun loppupuolella.

Tuulevi
ja Henrik Aschan lähtevät kahdeksikon malliselle matkareitille ja käyvät
matkallaan kahdeksassa museokohteessa.
Tuulevi ja Henrik Aschan lähtevät kahdeksikon malliselle matkareitille ja käyvät matkallaan kahdeksassa museokohteessa.

Museokorttia markkinoidaan tänä kesänä museoseikkailuilla eli kampanjalla, jossa kymmenen seikkailijaseuruetta kiertää museokohteita eri puolilla Suomea.

Yhden seurueista muodostavat mikkeliläiset Tuulevi ja Henrik Aschan, joiden vuoro lähteä seikkailemaan on elokuussa, viikolla 35. Heidän matkansa on saanut nimekseen Kesäkasi ja se tarkoittaa kahdeksikon muotoista matkareittiä sekä kahdeksaa museokohdetta sen varrella.

Viisikymppinen pariskunta kertoo lähtevänsä matkaan julkisilla, koska oma interrail-seikkailu jäi aikoinaan tekemättä.

Heidän matkansa suuntautuu Tampereelle, Sara Hildénin taidemuseoon, Amurin työläismuseokortteliin ja Museo Milavidaan. Turussa he tutustuvat Luostarinmäen käsityöläismuseoon, Turun taidemuseoon ja Apteekkimuseoon & Qwenselin taloon. Porissa kohteena on taidemuseo ja Ulvilassa Friitalan nahkamuseo.

Ahkeria museokävijöitä

— Mehän käydään reissuissa tosi laajalla skaalalla museoissa muutenkin, kun aikatauluun mahtuu. Ja koska reissaaminen on kivaa ja mieli kaipasi jotain uutta, raikasta ja vähän erilaista, niin hetihän me tähän tartuttiin, kertoo Tuulevi Aschan.

He hakivat mukaan kampanjaan kehittämällään kasireitillä.

— Tein meidän hakemuksemme lehden muotoon. Taitoin nelisivuisen Kesäkasi-lehden, jossa esittelin meidät, meidän suunnitelmamme ja seikkailuun liittyviä ajatuksia.

Ensimmäinen seikkaililjoista lähtee liikenteeseen juhannuksen jälkeisellä viikolla. 28-vuotias taide-, valokuva- ja videoalan yrittäjä Ida Uotila suuntaa Helsingistä länteen.

Matkaan lähtee perheitä, pariskuntia, yksin matkustavia sekä kaveruksia. Halukkaita seikkailijoita ilmoittautui 350 hakemuksen verran.

Voit seurata seikkailuja sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #museoseikkailu2019 #museokortinseikkailija #museokortti #museokierros.