Mikä mikä -maa onkin Kangasniemellä — Nuorista koostuva teatteriryhmä Kenno työstää parhaillaan koko perheen musikaalia Peter Pan

Kennolaiset kuljettavat katsojan mielikuvitusleikkiin, joka läpäisee elämän ja kuoleman rajat.

Kangasniemeläisistä nuorista koostuva Kenno-ryhmä vie katsojan Peter Panin matkassa Mikä mikä -maahan.
Kangasniemeläisistä nuorista koostuva Kenno-ryhmä vie katsojan Peter Panin matkassa Mikä mikä -maahan.

Työväentalo Kangasniemellä muuttuu juhannusviikolla Mikä mikä -maaksi. Kangasniemeläisistä nuorista koostuva teatteriryhmä Kenno työstää parhaillaan koko perheen musikaalia Peter Pan.

Peter Pan on tarina orvosta pojasta, joka osaa lentää onnellisten ajatusten ja keijupölyn voimalla ja joka kieltäytyy kasvamasta aikuiseksi. Peter houkuttelee Kultasen perheen lapset Leenan ja tämän veljet mukaansa Mikä mikä -maahan, jossa he tutustuvat kadonneisiin poikiin, Helinä-keijuun ja myös Peter Panin pahimpaan viholliseen Kapteeni Koukkuun.

Ohjaaja Mari Karjalainen toteaa, ettei kennolaisten Peter Pan ole mikään pehmo Disbey -versio.

Kangasniemeläisryhmän käsittelyssä J.M. Barrien tarinaan pohjautuva satuklassikko on kaikkea muuta kuin perinteinen pehmo Disney-versio.

— Mikä mikä maa kuljettaa katsojan mielikuvitusleikkiin, joka läpäisee elämän ja kuoleman rajat. Peter Pan leikkii näillä rajapinnoilla ja kuljettaa lapsia mikä mikä maan ja todellisuuden välillä, ohjaaja Mari Karjalainen sanoo.

Musikaalin sovitus pohjautuu Ritva Halmbergin kirjoittamaan tekstiin ja Jukka Linkolan sävellyksiin. Laulujen sanat ovat Jukka Virtasen käsialaa.

Ryhmä uusiutuu joka vuosi

Kenno on vuonna 2013 perustettu nykyisistä ja paikkakunnalta opintojen tai työn perään muuttaneista nuorista koostuva ryhmä. Ohjaaja Mari Karjalainen on viettänyt lapsuuden ja nuoruuden Kangasniemellä.

Karjalainen on työskennellyt Vantaan musiikkiopistossa laulunopettajana, mutta edessä ovat uudet haasteet Lahden konservatorion laulun lehtorina.

— Siteeni Kangasniemelle perustuvat nykyisin perheen kesänviettopaikkaan Puulan saaressa, kertoo Karjalainen.

Kenno-ryhmä uusiutuu vuosi vuodelta.

— Tällä kertaa minulle ennestään tuttuja ryhmästä on puolet, toinen puoli on uusia lukiossa ja yläasteella opiskelevia nuoria. Onpa mukana ryhmässä yksi kesäasukaskin, Karjalainen kertoo.

Peter Panin pääroolissa nähdään kaksi peruskennolaista Suvi Tolvanen ja Tiina Hakala. Kapteeni Koukkua esittää Pietu Heiskanen.

Musiikin sovituksesta vastaa Manne Karjalainen. Kuusihenkinen orkesteri koostuu ammattilaisista ja pitkän linjan musiikin harrastajista.

Valo- ja äänitekniikasta vastaa Onni Tulla.

Mari Karjalainen vastaa paitsi ohjauksesta myös lavasteista yhdessä näyttelijöiden kanssa. Teoksen tuottamisesta vastaavat Saara Pylvänäinen, Mari Karjalainen ja Adamant ry.

Koko perheen Peter Pan -musikaalin ensi-ilta on Kangasniemen työväentalolla 19. kesäkuuta kello 18.