Luvassa jazzia ja vanhaa pop-musiikkia – Marian Petrescun trio keikalla Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa

Orkesteria johtaa Harri Hyppölä.

Mikkelin kaupunginorkesteri

Marian Petrescu Trio harjoittelemassa Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa keskiviikkona. Kapellimestarina Harri Hyppölä.
Marian Petrescu Trio harjoittelemassa Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa keskiviikkona. Kapellimestarina Harri Hyppölä.

Mikkelin kaupunginorkesterin vieraaksi torstain kausikonserttiin saapuu pianisti Marian Petrescu trioineen. Illan kapellimestarina on Harri Hyppölä, Tahdistin-orkesterin kapellimestari Kuopiosta.

Most beautiful songs -nimeä kantava ohjelmisto sisältää kotimaisia ja kansainvälisiä suosikkikappaleita jazz-triolle ja jousiorkesterille sovitettuna. Illan aikana kuullaan myös vanhaa pop-musiikkia.

Neljävuotiaana pianonsoiton aloittanut Petrescu on opiskellut sekä klassista että jazzmusiikkia syntymämaassaan Romaniassa, Ruotsissa ja Sibelius-Akatemiassa. Vuodesta 1988 lähtien hän on asunut Jyväskylässä.

Laajemman yleisön tietoisuuteen Petrescu pompsahti 15-vuotiaana esiinnyttyään Pori Jazz -festivaalilla. Siitä pitäen menestystä on satanut sekä pianokilpailuissa että isoilla jazz-festivaaleilla. Petrescu on kiertänyt maailmaa esiintymässä jazzin suurten nimien kanssa.

Marian Petrescun Triossa soittavat kontrabassoa Mihai Petrescu ja rumpuja Mika Hietala.

Mikkelin kaupunginorkesteri & Marian Petrescu Trio Mikaelissa 12.3. kello 19. Kapellimestarina Harri Hyppölä.