Ohjaaja Jesse Haaja: Rendelin kakkososan pääkuvaukset Kainuussa kestivät kuusi työntäyteistä viikkoa —Ensimmäinen Rendel nähdään televisiossa parin viikon kuluttua

Rendel: Cycle of Revengen nimiroolissa nähdään jälleen Kris Gummerus. Elokuvan käsikirjoitus on Pekka Lehtosaaren.

Verna Lukkari

Rendel palaa valkokankaille. Elokuvan kakkososa on työn alla ja valmistuu ensi-iltaansa reilun vuoden kuluttua.
Rendel palaa valkokankaille. Elokuvan kakkososa on työn alla ja valmistuu ensi-iltaansa reilun vuoden kuluttua.

Ohjaaja Jesse Haaja on syystä helpottunut, sillä Rendel-elokuvan kakkososan kuusi viikkoa kestäneet pääkuvaukset Kainuussa ovat purkissa. Leffaprojekti eteni ison harppauksen.

— Olihan se aikamoista vääntämistä. Toisaalta kuvauksia oli edelliskertaa helpompi tehdä, koska ydinporukka on sama kuin ykkösessä, mutta samalla piti tehdä vähän isompaa ja parempaa, Haaja sanoo.

— Ensimmäinen Rendel saatiin kasaan intohimolla, verellä, hiellä ja tuurilla, ja usein ihmettelen, että miten ihmeessä se saatiin valmiiksi.

Haaja uskoo työn alla olevan elokuvan lopputuloksessa näkyvän tekijöiden kantapään kautta saamat opit. Rendeliä on tällä kertaa tekemässä isompi porukka ja elokuvakalustoa käytössä reilusti enemmän.

Ja esimerkiksi stunt-kohtaukset ovat aivan omaa luokkaansa.

— Meillä oli kuvauksissa kolme massiivista taistelukohtausta, joista jokainen sellainen, ettei ykkösessä ole mitään vastaavaa.

Kuvauspaikka vaihtui viime metreillä

Kuvauksiin liittyy yleensä aina yllätyksiä. Kainuun osalta iso sellainen oli, että alkuperäiseksi pääkuvauspaikaksi valittu tehdasmiljöö ei ollutkaan käytettävissä.

Verna Lukkari

Kuvauspaikalla näyttelijä Kaitlyn Boyé ja ohjaaja Jesse Haaja. 
Kuvauspaikalla näyttelijä Kaitlyn Boyé ja ohjaaja Jesse Haaja. 

— Se pisti pakan aika lailla sekaisin, kun viikko ennen kuvausten alkua sain tiedon asiasta. Siinä sitten etsittiin Kajaanin kokoisesta kaupungista sopivia kuvauspaikkoja scifi—supersankari—fantasiaelokuvalle. Ei se ihan helppoa ollut.

Aikataulu oli tiukka ja kuvausten puolivälissä työryhmä päätyi ottamaan muutaman lisäkuvauspäivän vuoden loppuun. Elokuvaa kuvataan vielä muutamia päiviä Jyväskylässä ja mahdollisesti myös Helsingissä.

— Tarvitaan kuvia isommasta kaupungista, jotta leffan ulkokuvat näyttävät siltä miltä pitääkin, Haaja perustelee.

Rendel: Cycle of Revenge on Pekka Lehtosaaren käsikirjoittama tarina. Se sijoittuu Mikkeliin, kuten 2017 ensi-iltansa saanut Rendel: Dark Vengeance, mutta Mikkelissä kuvauksia ei tällä kertaa tehdä.

— Mikkelin upottaminen elokuvaan tapahtuu käytännössä niin, että kaupunki mainitaan repliikeissä muutamaan otteeseen. Kuvissa näkyy myös Mikkeli-lehti ja lisäksi meillä on käytettävissä alunperin ykköseen otettua, aiemmin hyödyntämätöntä ilmakuvaa.

Rendel sankaroi Suomen televisiossa

Elokuvan pääosissa nähdään muun muassa pahisrooleistaan tunnetut Sean Cronin ja Bruce Payne, sekä itseoikeutettu Rendel, Kris Gummerus. Naisrooleja tähdittävät Kaitlyn Boyé, Minna Nevanoja ja Jessica Wolff.

Mukana ovat myös muun muassa Tero Salenius, Mikko Nousiainen, Jarmo Mäkinen, Aake Kalliala, Timo Vuorensola, Henry Saari ja Harri Moisio. 

Rendel 2 tuottamisesta vastaa Frozen Flame Pictures. Elokuvan ensi-ilta on vuoden 2021 alkupuolella.

Sitä ennen on vuorossa Rendelin ykkösosan ensi-ilta Suomen televisiossa. Se nähdään TV5-kanavalla perjantaina 1. marraskuuta kello 21.05.

Leffa pyörähtää ruudulle toiseen otteeseen heti sunnuntaina kanavalla 6. Lähetysaika on kello 21.

Jos upotus ei näy, katso se tästä.