Syksyn keikkatähtenä Mikkelissä loistaa Danny, joka myi Mikaelin ison salin täyteen — Kovaa kysyntää povataan myös Raskasta joulua -konsertille, Suvi Teräsniskalle ja Pelle Miljoonalle

Saimaa-stadiumilla on loppuvuonna yksi konsertti eli Raskasta joulua. Mikaelin lisäksi keikkoja järjestetään muutamissa keskustan ravintoloissa.

Katja Juurikko

Danny , "Iso-D" Ilkka Lipsanen tekee muhkean kiertueen. Mikkelin konsertin liput on loppuunmyydyt.

Raskasta joulua -kiertue lähtee neljännentoista kerran liikkeelle marraskuun puolivälissä. Konsertteja on liki kolmekymmentä, yksi niistä totuttuun tapaan Mikkelissä. Paikka vain vaihtuu.

— Viime vuonna konsertti järjestettiin Mikkelin jäähallissa. Se todettiin kylmäksi, joten siirrymme Saimaa-stadiumiin. Aiempina vuosina konsertit on järjestetty Mikaelissa, mutta se jäi pieneksi, kertoo kiertueen tuottaja Marko Riihelä.

Hän sanoo yleisötavoitteen Mikkelissä olevan 1 500. Enemmänkin saliin mahtuisi, muotoilee Saimaa-stadiumin toimitusjohtaja Timo Welsby. Viitisen tuhatta kuulijaa, tarkalleen ottaen.

Raskasta joulua on paikan ainoa konsertti syyskaudella. Kesällä siellä järjestettiin Metsä rokkaa -tapahtuma, joka veti yleisöä pari tuhatta henkeä.
— Alun huomioon ottaen ihan kohtalainen suoritus, arvioi Welsby.

Raskasta joulua -kiertue sai alkunsa kitaristi Erkka Korhosen ideasta vuonna 2004. Kiertueen suosio ei ole osoittanut hiipumisen merkkejä, viime vuonna lippuja myytiin 70 000. Yhdessätoista kaupungissa konsertit olivat loppuunmyytyjä.

Kiertueelle palkataan aina iso liuta solisteja, jotka vaihtuvat paikkakunnittain. Tämän vuoden nimimiehiä ovat Twisted Sisterissä vaikuttanut Dee Snider, Deep Purplen riveissä musisoinut Glenn Hughes ja muun muassa Rainbow´ssa mukana ollut Joe Lynn Turner.

Kimmo Seppälä

Tarja Turunen esiintyy Raskasta joulua -keikoilla. Mikkelissä muita solisteja ovat Antti Railio, Tony Kakko ja JP Leppäluoto.

Ulkomaisia tähtiä ei Mikkeliin tule. Stadiumin lavalle nousevat Tarja Turunen, Antti Railio, Tony Kakko ja JP Leppäluoto.

Dannyn keikalle enää peruutuspaikkoja

Konserttitalo Mikaelin syksyn ohjelmistossa yksi vaikuttaisi olevan ylitse muiden. Viimeinen ilta Dannyn seurassa -kiertue pysähtyy Mikkelissä 27. lokakuuta ja 800-paikkainen Martti Talvela -sali on loppuunmyyty.

Termillä loppumyyty tarkoitetaan käytännössä loppuun varattua. Mikaelin toimitusjohtajan Miia Korjan mukaan Dannyn keikallekin voi lippuja vapautua, jos kaikki varaajat eivät vahvista tilaustaan. Mutta täyttä salissa joka tapauksessa on, kun kuudella vuosikymmenellä kansaa viihdyttänyt Danny nousee lavalle.

— Muutama muu syksyn konsertti varmasti myy hyvin, mutta en vielä tässä vaiheessa uskalla ennakoida, onko meillä syyskaudella muita loppuunmyytyjä konsertteja.

Ennakkokiinnostuksen perusteella mahdollisia salin täyttäviä konsertteja ovat esimerkiksi Suvi Teräsniskan Sinä olet kaunis 16. marraskuuta sekä Pelle Miljoonan 40-vuotisjuhlakiertue 5. joulukuuta.
— Suvi Teräsniska on ollut jonkin aikaa pois konserttiareenoilta äitiyslomansa takia, Korja perustelee.

Jotakin jää aina myös pois kalenterista. Stand up -esityksiä ei tämän syksyn kalenteriin ole ilmaantunut yhtään, kun parhaina vuosina niitä on nähty kolme, jopa neljä kaudessa. Pikkujoulukauden lavashow´n hoitavat dragartistit Osku Heiskanen ja Jarkko Valtee.

Ravintoloissa pikkujoulufiilistelyä

Monet ravintolat lisäävät ohjelmatarjontaansa vuoden loppua kohden. Mikkelissä S-ryhmään kuuluvan Pub Wilhelmin esiintymislavalle kapuavat tänä syksynä vielä esimerkiksi Happoradio (8.12.), Osmos Cosmos (30.11.) ja Arttu Wiskari (24.11.).
— Happoradio lähtee ensi keväänä salikeikoille, sanoo promoottori Vesa Kontiainen.

Hän vastaa myös Päämajan tarjonnasta ja kertoo, että siellä esiintyvät tänä syksynä muun muassa Kake Randelin ja Frederik.

 Happoradio lähtee ensi keväänä salikeikoille. — Vesa Kontiainen

Säännöllisesti mikkeliläisravintoloista keikkoja tarjoilee myös esimerkiksi yökerho Vaakuna, jonka Pikku G:n keikka 5. joulukuuta on herättänyt ennakkoon kiinnostusta.

Joulun alla tien päälle lähtevät myös monet kirkkokonserttikiertueet. Ahkerasti kiertävä Antti Railio laulaa Mikkelin tuomiokirkossa viikon Raskasta joulua -konsertin jälkeen. Waltteri Torikka on vuorossa 5. joulukuuta.