Juvalove-konsertissa kerrotaan toistakymmentä juvalaista tarinaa, joissa kiitetään läheistä ja isänmaata — Lavalle nousee runsas määrä paikallisia musiikin harrastajia

Sunnuntaina Juvan koulukeskuksen auditoriossa esiintyy muun muassa Juvan kukkokoulun kuoro, Järvi-Saimaan kansalaisopistosta karaokekerhon laulajia sekä Juvan kamarikuoro.

Tanja Rihu

Juvalaiset innostuivat kertomaan tarinoitaan, joten konsertissa kuullaan yhteensä 17 kappaletta.
Juvalaiset innostuivat kertomaan tarinoitaan, joten konsertissa kuullaan yhteensä 17 kappaletta.

Juvalla antaudutaan suurien tunteiden valtaan, kuunnellaan koskettavia tarinoita ja nautitaan juvalaisten toivemusiikista, sillä sunnuntaina 19. toukokuuta järjestetään Juvalove-konsertti Juvan koulukeskuksen auditoriossa.

Konsertti järjestetään televisio-ohjelma Suomiloveen pohjautuen. Suomilovessa esitellään suomalaisia rakkaus- ja ystävyystarinoita, joihin liittyy jokin musiikkikappale. Televisiossa kappaleita esittää usein alkuperäinen esittäjä, mutta Juvalla musiikista vastaa paikalliset musiikin harrastajat.

Esiintyjälista on kattava, sillä paikalle saapuu Juvan kukkokoulun kuoro, Juvan mieslaulajat, Mikkelin musiikkiopiston Juvan toimipisteen soittajia, Järvi-Saimaan kansalaisopistosta karaokekerhon laulajia sekä nuorten bändi samasta opistosta, Juvan kamarikuoro sekä vielä muutama solisti.

Tapahtuman juontaa juvalainen Eero Asikainen, joka laulaa kamarikuorossa.

Kuorosovituksia ja instumenraaleja

Juvalaisilla oli mahdollisuus toimittaa kappaletoiveitaan tarinan kera Juvan kulttuuripalveluiden Johanna Kuusistolle ja Juvan Kamarikuoron facebook-sivuille. Lopulta konserttiin saatiin 17 kappaletta, joihin liittyy mielenkiintoisia tarinoita. Toiveissa on haluttu kiittää läheisiä ihmisiä, isänmaata ja yleisesti elämää.

Joukossa on klassikkokappaleita, kuorosovituksia ja instrumentaaleja.

Idean televisioformaatin sovittamisesta paikallisten ihmisten tarinoihin sai Juvan kamarikuoron Päivi Poikkimäki. Hän huomasi, että vastaavan tapainen konsertti järjestettiin muutama vuosi sitten hänen lapsuuden kaupungissaan Oulaisissa.

Siitä lähti ajatus, että saman tapaisen konsertin voisi järjestää Juvallakin.

— Meillä tulee olemaan laaja kattaus erilaista musiikkia. Kaikki kappaleet eivät ole perusrakkauslauluja, niin kuin ei toki Suomilove-ohjelmassakaan ole. Tästä kertoo ehkä esiintyjäkaartikin. Yleensä joka taholla on omat konserttinsa, mutta nyt kaikki saadaan lavalle yhdessä, Poikkimäki kertoo.

Kehityksen paikka?

17 kappaletta on siis jaettu esiintyvien kokoonpanojen kesken.

— Me kamarikuorossa valikoimme useamman kappaleen, jotka sopisivat meille, mutta ensin piti selvittää, mistä lauluista ylipäänsä saamme neliääniset kuoroversiot ja -sovitukset. Tein melkoista salapoliisin työtä, ja koin mahtavia onnistumisen kokemuksia, millä tavalla olen nuotteja hankkinut, sanoo Poikkimäki

Olisiko konserttia syytä jatkokehittää niin, että kappaleita saapuisi tulkitsemaan alkuperäiset artistit, kuten televisio-ohjelmassa?

Poikkimäki innostuu spekulaatiosta, eihän Juvalla toistaiseksi järjestetä festareitakaan.

— Kyllä kyllä, tehdään jatkossa näissä merkeissä kesätapahtuma, hän sanoo leikkimielisesti.

Juvalove-konsertti järjestetään Juvan koulukeskuksen auditoriossa sunnuntaina 19. toukokuuta kello 18. Tapahtumaan on vapaa pääsy.