Saimaa Sinfonietta soittaa tällä viikolla kolme konserttia putkeen — Solistivieraana on sellisti Marko Ylönen

Mikkelin kaupunginorkesterin taiteellisten partnereiden sopimuskausi päättyy pian. Tulevaa on jo suunniteltu, sanoo intendentti.

Arto Talme

Saimaa Sinfoniettassa yhdistyy Mikkelin ja Lappeenrannan orkesterit.
Saimaa Sinfoniettassa yhdistyy Mikkelin ja Lappeenrannan orkesterit.

Mikkelin kaupunginorkesteri esiintyi viime vuonna noin 13 500 kuulijalle, kertoo intendentti Jaakko Antila. Määrä on hieman vähemmän kuin vuonna 2017, mutta selittyy Antilan mukaan käytännössä yhdellä esiintymisellä.

— Vuonna 2017 soitimme Jukuri-pelissä ja sillä saavutimme kerralla tuhansia kuulijoita, hän sanoo.

Suomen sinfoniaorkesterit -järjestö on kerännyt ja julkistaa koko maan tilastot maaliskuussa ja silloin käytettävissä on tarkempaa vertailukelpoista dataa Mikkelin kaupunginorkesterin viime vuoden toiminnasta.

Saimaa Sinfonietta vuorossa

Orkesterin kevätkausi on lähtenyt mukavasti käyntiin. Tällä viikolla Mikkelin ja Lappeenrannan orkesterien yhteinen Saimaa Sinfonietta -kokoonpano konsertoi kolme kertaa.

Keskiviikkoiltana ohjelmassa ovat Poleenin 30-vuotispäivät Pieksämäellä. Ystävänpäivänä sama konsertti kuullaan Mikaelissa ja perjantaina Lappeenranta-salissa.

Konsertit johtaa kapellimestari Erkki Lasonpalo. Solistina kuullaan sellotaitelija Marko Ylöstä, joka tulkitsee Schumannin sellokonserton a-molli.

Sen lisäksi kuullaan Ludwig van Beethovenin Egmont-alkusoitto sekä konsertin toisella puoliskolla Franz Schubertin neljäs sinfonia.

Mikkelin kaupunginorkesterin taiteellisten partnereiden, Erkki Lasonpalon ja Daniel Raiskinin kaksivuotinen sopimus päättyy tähän kauteen. Antila sanoo, että orkesterin tulevaa on jo suunniteltu, mutta asiasta ei vielä ole tiedotettavaa.

Saimaa Sinfonietta ke 13.2. klo 18, Poleeni, to 14.2. klo 19, Mikaeli ja pe 15.2.klo 19, Lappeenranta-sali.