Realitya Venetmäen kylältä Pieksämäeltä – Julkkikset kisaavat 30 000 euron palkinnosta Farmi Suomi -uutuussarjassa

Sarjan pehtoori, pieksämäkeläinen Terho Häkkinen haastaa kilpailijat toinen toistaan vaativimmilla tehtävillä.

MTV-neljä

Joukko julkisuuden henkilöitä kilpailee Venetmäessä Pieksämäellä kuvatussa Farmi Suomi -sarjassa 30 000 euron palkinnosta.
Joukko julkisuuden henkilöitä kilpailee Venetmäessä Pieksämäellä kuvatussa Farmi Suomi -sarjassa 30 000 euron palkinnosta.

Miten pertunmaalainen missi Alina Voronkova, hiihtäjälegenda Juha Mieto tai ex-nyrkkeiljä Amin Asikainen ja muut julkkikset selviävät maatilalla, kun ruoka pitää itse hankkia kaivamalla perunat maasta, maito lypsämällä lehmät ja voi maidosta kirnuamalla? Kun käytössä ei ole sähköä, ei juoksevaa vettä eikä nykyaikaisia työvälineitä?

Entä Hotelli Helpotus? No, se löytyy tietenkin pihan perältä.

Pieksämäellä Venetmäessä kuvattu uuden Farmi Suomi -ohjelman ensimmäinen osa nähdään Nelosella ja Ruudussa kahden viikon kuluttua torstaina, 19. maaliskuuta.

Pieksämäellä sarjan aloitusjaksoa ei tarvitse tyytyä katsomaan kotisohvalta käsin, vaan sen voi tulla katsomaan Veturitorin isolta ruudulta.

– Upeat maisemat ja maalaismiljöö pääsevät oikeuksiin isolla ruudulla. Onhan tämä niin iso juttu, että sitä pitää juhlistaa kokoontumalla katsomaan aloitusjaksoa yhdessä, toteaa sarjan avainhenkilönä esiintyvä Terho Häkkinen.

Katsojaisiin Veturitorille on lupautunut tulemaan yksi sarjassa mukana oleva julkkis, räppäri ja tubettaja Luyeye Konssi, taiteilijanimeltään Seksikäs-Suklaa.

Kylällä riitti kuhinaa

Sarjan kuvausten valmistelut aiheuttivat pienellä kylällä melkoista kuhinaa.

– Asia piti pitää mahdollisimmin pienen piirin tiedossa mahdollisimman pitkään. Ihmetystä herätti, kun haalimme kuvausrekvisiittaa talojen aittojen kätköistä ja heinätallien perukoilta, kertoo Häkkinen.

MTV-neljä

Pääpalkinnosta kilpailee myös hiihtäjälegenda Juha Mieto, jolle monet maatilan työt kuten halkojen hakkuu on tuttua puuhaa.
Pääpalkinnosta kilpailee myös hiihtäjälegenda Juha Mieto, jolle monet maatilan työt kuten halkojen hakkuu on tuttua puuhaa.

Se, miten Pieksämäki ja kaksi tilaa Venetmäestä valikoituivat sarjan kuvauspaikaksi oli pitkä prosessi.

– Vaatimuksena oli sijainti kohtuullisen matkan päässä Helsingistä, järven rannalla, maantien päässä, keskellä ei juuri mitään, ettei liikenteen melu häiritsisi kuvauksia, kertoo Häkkinen.

Häkkinen itse valikoitui pehtorin rooliin usean kymmenen vaihtoehdon joukosta.

– Vaatimuksiin kuului muun muassa tietämys entisajan maatilan töistä, toteaa Häkkinen.

Häkkisen eduksi on toki luettava myös vankka esiintymiskokemus erilaisten tilaisuuksien järjestäjänä ja esiintyjänä muun muassa Häkkilän tilan suosituissa perinnenäytelmissä.

Suo, kuokka ja Jussi -asennetta tarvitaan

Ohjelman juontaa Selviytyjät Suomi -ohjelmasta tuttu Juuso Mäkilähde.

Ohjelmassa julkkikset saavat pehtorilta päivittäin tehtäviä, joista suoriutuminen vaatii suo, kuokka ja Jussi -asennetta. Jos tehtävä epäonnistuu, olot muuttuvat entistä alkeellisemmiksi.

Farmilaiset nimeävät joka viikko kaksi kilpakumppania kaksintaisteluun, jonka hävinnyt poistuu ohjelmasta. Lopulta jäljelle jää voittaja, joka kuittaa itselleen 30 000 euron palkinnon.

MTV-neljä

Helppoa kuin heinänteko, mutta ei suinkaan kaikille Farmi Suomi -sarjan osanottajille.
Helppoa kuin heinänteko, mutta ei suinkaan kaikille Farmi Suomi -sarjan osanottajille.

Se, kuka kuittaa palkintosumman on tietenkin salaisuus viimeiseen jaksoon saakka.

Sarjassa on mukana hyvin eri-ikäisiä katsojia kiinnostavia julkisuuden henkilöitä, kuten ex-hiihtäjä Jari Isometsä, huippumaalivahti Noora Räty, laulaja Katja Kätkä, somepersoona Niko Saarinen, tubetähti Jaakko Parkkali, missi ja malli Sara Chafak, kohukaunotar Anu Saagim ja myyntipäällikkö Riina-Maija Palander.

Farmi Suomi perustuu ruotsalaiseen The Farm -menestysformaattiin, jota on tehty yli 50 maassa.

Farmi Suomi alkaa Nelosella ja Ruudussa torstaina 19.3. klo 20. Sarjan aloitusjakso on samanaikaisesti katsottavissa Pieksämäellä Veturitorilla, jossa järjestetään kaikille avoin Katsojaiset-tilaisuus.