Kommentti: #bookstagram on nyt se juttu – Kirjavinkkausta tarjolla Länsi-Savon Instagramissa

Länsi-Savon toimittaja Kirsti Vuorela antaa kirjavinkkejä Länsi-Savon Instagramissa.

Veli-Matti Valonen

Kommentti: #bookstagram on nyt se juttu – Kirjavinkkausta tarjolla Länsi-Savon Instagramissa

Kirja-arviot vaikuttavat siirtyneen Instagramiin, kertoi eräs paikallinen kirjailija keväällä tavatessamme. Olin toki huomannut Instan päivitysvirrassa kirjallisia aiheita, mutten kiinnittänyt niihin sen suurempaa huomiota. Kirjailijan puheesta ymmärsin, että etenkin kirjabloggaajat olivat oivaltaneet Instagramin nopeuden ja tehokkuuden sekä kanavan visuaaliset edut viestinnässään.

Asiaan piti perehtyä tarkemmin ja niin törmäsin käsitteeseen #bookstagram. Se osoittautui lukutoukkien yhteisöksi Instagramissa, virtuaaliseksi nurkkaukseksi, johon tehdään visuaalisesti harkittuja kirjallisia päivityksiä. Tyyliltään ne ovat mukavan arkipäiväisiä, siis kaikkea muuta kuin kirjakritiikkien perinteistä akateemista jorinaa.

Päätimme kokeilla Instagramia myös Länsi-Savon kirja-arvioiden ja kirjavinkkien nopeana julkaisukanavana. Instan käyttö ei poissulje tuttuja printtilehden pitkiä arvioita, vaan täydentää niiden tarjontaa. Käy kurkkaamassa ja kommentoi #lslukee. Uusia vinkkauksia on luvassa viikoittain.

Länsi-Savon Instagram löytyy täältä.