Kommentti: Mikkelissä kannattaa harrastaa teatteria

Kommentti: Mikkelissä kannattaa harrastaa teatteria

Mikkelin vahva maine teatterikaupunkina vahvistuu entisestään, kun Vanhan Sotkun näyttämö on arvoisessaan käytössä. Tänä keväänä tarjolla ei olekaan yhtä ensi-iltojen sumaa, vaan hallitusti kalenteriin sijoitettu esityskausi.

Mikkelin kansalaisopistossa on pitkään tehty ansiokasta työtä teatteriharrastuksen parissa. Mukavan ajanvietteen ohessa opisto on tarjonnut taiteen perusopetusta teatteritaiteessa yleisen oppimäärän mukaan, mutta tähän asti vain lapsille ja nuorille.

Ensi syksynä teatteritaiteen perusopetus laajenee todennäköisesti myös aikuisiin. Asia kiinnostanee myös opiston ulkopuolella toimivia harrastajia.

Jos ja kun Suomen nuoriso-opiston teatterilinja kaiken lisäksi ensi syksynä toteutuu, on kaupungissa tarjolla koulutusta yhtä lailla teatteriharrastusta aloittavalle kuin teatteriammattilaisuudesta haaveilevalle.

Eikä tässä vielä kaikki, kuten sanotaan. Nuorisoseuroilla on vauhti päällä ja Saimaan improliigan Etelä-Savon herruudesta mitellään Mikkelissä 14. maaliskuuta. Samana viikonloppuna Paukkulassa on kahden päivän ajan tarjolla Pietu Wikströmin vetämää spoken word -koulutusta.