Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki palaavat Rantasalmelle

Toteuttajina ovat Hotel & Spa Resort Järvisydän yhteistyössä Teatteri Fennica Rantasalmelta. Näytelmän ensi-ilta on 17. heinäkuuta.

Sakari Kekki

Pekka Lipposen seikkailut kioskilehdissä olivat melko tuttua lukemista suomalaiskodeissa aikoinaan. Nyt hahmo palaa teatterilavalle kotikulmillaan Rantasalmella.
Pekka Lipposen seikkailut kioskilehdissä olivat melko tuttua lukemista suomalaiskodeissa aikoinaan. Nyt hahmo palaa teatterilavalle kotikulmillaan Rantasalmella.

Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki ovat suomalaisen kioskikirjallisuuden suosituimpia hahmoja. Outsider-nimellä kirjoittanut Aarne Haapakoski sijoitti fiktiiviset sankarinsa Rantasalmen Saparomäelle vuonna 1945.

Seikkailut saivat alkunsa viiden minuutin mittaisina päivittäisinä radiokuunnelmina. Myöhemmin ne jatkuivat sarjakuvissa, kioskilehdissä ja elokuvissa.

Vuosikymmenien tauon jälkeen Pekka Lipposen ja Kalle-Kustaa Korkin seikkailut jatkuvat kotipitäjässä. Tällä kertaa Rantasalmen kesäteatterissa ensi kesänä. Toteuttajina ovat Hotel & Spa Resort Järvisydän yhteistyössä Teatteri Fennica Rantasalmelta.

– Kesäteatterin sekä sen avulla kehitettävien oheistarjonnan avulla nostetaan jo lähes unohdetut historiassa laajan suosion saaneet Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki –seikkailut takaisin suomalaisten mieliin, kesäteatterin taustavoimat lupaavat.

- Pekka Lipposen seikkailujen käsikirjoitus kesäteatteriin on mielenkiintoinen projekti, jossa joudumme syventymään vanhoihin Pekka Lipponen -julkaisuihin sekä myös kirjailijan muuhun tuotantoon. Hahmot ovat todella mukaansa tempaavia ja kirjailijan juonenkuljetustaito on mestarillista, kertoo Kaisla Pirkkalainen Teatteri Fennicasta.

Kesäteatterin käsikirjoituksesta vastaavat Kaisla Pirkkalainen ja Mika Juusela. Näytelmän ohjaa Mika Vuorentie.

Pekka Lipposeksi on jo tässä vaiheessa kiinnitetty Nestori Välitalo.

Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki - Rantasalmen sulttaani -näytelmän ensi-ilta on Rantasalmen kesäteatterin katetussa ulkoilmateatterissa perjantaina 17. heinäkuuta kello 19. Esitykset jatkuvat 9. elokuuta asti.

Kesällä 2016 seikkailut jatkuvat näytelmällä Prinssieverstin ahväärit ja kesällä 2017 näytelmällä Kadonnut kaksoisolento.

Uutista päivitetty lisätiedoilla 27.2. klo 15.50.

Ossi Tynkkynen

Ossi Tynkkynen