Pieksämäkeläiselle Ilkka Sepälle ansiomitali Kotiseutuliitolta

Kotiseutuliiton perusteluissa todetaan, että päätoimittaja ja kulttuurituottaja Ilkka Seppä on tinkimätön kulttuurin esille tuoja.

Arja Reinikainen

Ilkka Seppä kulttuuripappila Sylvissä, Sylvi Kekkosen nimikkopuistossa.
Ilkka Seppä kulttuuripappila Sylvissä, Sylvi Kekkosen nimikkopuistossa.

Pieksämäkeläinen Ilkka Seppä on saanut kotiseututyön ansiomitalin Kotiseutuliitolta. Mitali myönnettiin lauantaina Lappeenrannassa valtakunnallisten Kotiseutupäivien gaalassa.

Kotiseutuliiton hallitus myönsi tänä vuonna 10 ansiomitalia. Sepän ansiot etenkin paikallisessa ja maakunnallisessa kotiseututyössä, mutta myös valtakunnallisessa kulttuurityössä katsottiin erittäin merkittäviksi.

Kotiseutuliiton perusteluissa todetaan, että päätoimittaja ja kulttuurituottaja Seppä on tinkimätön kulttuurin esille tuoja. Seppä muun muassa järjesti yksin suuren ja ohjelmistoltaan varsin vaikuttavan Sylvi Kekkonen 100 vuotta -tapahtumaviikon ja toimi Pieksämäki 440 vuotta -tapahtuman pääjärjestäjänä. Seppä myös perusti vuonna 2000 vuosittaisen Sylvi Symposium -kirjallisuustapahtuman.

Seppä on myös perustanut Iso-Pappilan tukiyhdistyksen, Pappilan Pihan kesäteatterin sekä kirjailija Aarne Haapakoski -nimikkoyhdistyksen. Hän on tuottanut lukuisia näytelmiä sekä rockmusikaalin paikallisten nuorten kanssa. Lisäksi hän on ollut aktiivisesti mukana matkailun kehittämisessä.

Seppä on aikaisemmin palkittu monilla eri palkinnoilla, kuten Suomen kulttuurirahaston tunnustuksella, valtakunnallisella journalistipalkinnolla, maakunnan kulttuuripalkinnolla sekä Länsi-Savon kotiseututyön edistäjä -tunnustuksella.

Kotiseututyön ansiomitali on Kotiseutuliiton korkein tunnustuksen osoitus. Mitalin myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä periaatteellisia ansioita paikallisessa kotiseututyössä.