Wihurin rahasto jakaa yli 12 miljoonaa euroa apurahoina — Apurahan saa kolme mikkeliläistä hanketta

Rahasto sai toukokuun haussa yli viisi tuhatta hakemusta.

Taru Hokkanen

Kirjailija Anne Leinonen työstää Kalevala-teemaista fantasiaromaania.
Kirjailija Anne Leinonen työstää Kalevala-teemaista fantasiaromaania.

Jenny ja Antti Wihurin rahasto jakaa tänä vuonna 12,6 miljoonaa euroa tieteen, taiteen ja yhteiskunnallisen toiminnan hankkeille. Apurahan saa 311 yksityishenkilöä tai työryhmää ja 111 yhteisöä.

Mikkelissä kolmelle hankkeelle myönnetään apuraha. Filosofian tohtorit Jukka Mikkonen ja Sanna Lehtinen saavat 30 000 euroa ympäristöesteettisen tutkimusryhmän perustamiseen ja tutkimustyön aloittamiseen.

Kirjailija Anne Leinonen saa 12 000 euroa Kalevala-teemaisen fantasiaromaanin kirjoittamiseen.

Konservaattorit Heini Kylliäinen ja Anna Aaltonen saavat 3 000 euron matka-apurahan Egyptiin, kulttuurihistoriallisesti arvokkaan aineiston konservointityöhön.

Rahasto sai toukokuun haussa yli viisi tuhatta hakemusta.

Lisäksi säätiö jakaa neljä palkintoa. Kunniapalkinnon, 30 000 euroa saa suomalainen tanssija, koreografi, laulaja ja mediapersoona, professori Jorma Uotinen.

Luontotoimittaja ja kuvataiteilija Minna Pyykkö palkitaan 20 000 euron tunnustuspalkinnolla.

Kädentaitopalkinnon saa suomalaisen kuvanveistotaiteen kehittymiseen merkittävästi vaikuttanut kuopiolainen taidevalaja Pauli Venäläinen. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

100 000 euron yhteisöpalkinnon säätiö jakaa Omaishoitajaliitolle pitkäjänteisestä työstä omaishoitajien yhteiskunnalliseen asemaan liittyvien epäkohtien osoittajana ja ratkaisuvaihtoehtojen kehittäjänä.