Kaupunki vihelsi pelin poikki ja siirtää alkukesän tapahtumat – Hulivilikarnevaali järjestetään seuraavan kerran kesällä 2021

Linjaus asiasta tehtiin tiistaina Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmässä.

Onni Ojala

Kesäkuussa 2019 Hulivilikarnevaali avattiin Mikkelin pääkirjastossa.
Kesäkuussa 2019 Hulivilikarnevaali avattiin Mikkelin pääkirjastossa.

Mikkelin kaupunki peruuttaa tai siirtää elokuuhun kaikki touko–kesäkuulle suunnitellut tapahtumat, joissa kaupunki on pääjärjestäjänä. Linjaus asiasta tehtiin tiistaina Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmässä.

Kulttuuripalvelujen puolella ratkaisuja on tehtävä perinteisten puistokonserttien, pienten puistikot -tapahtumasarjan ja esimerkiksi Mikkelin oppaiden kanssa järjestettävien perinnepyöräilyjen osalta.

– Puistokonsertit oli tarkoitus aloittaa toukokuussa ja ne jatkuvat pitkälle elokuuhun asti. Niitä ei siten voi oikein siirtää loppukesälle, vaan touko–kesäkuun konsertit joudutaan peruuttamaan, sanoo kulttuuripäällikkö Susanna Latvala.

Hulivilikarnevaali siirtyy

Pienten puistikot -tapahtumat ja perinnepyöräilyt on mahdollista sovittaa loppukesän kalenteriin, Latvala arvioi.

Iso muutos kesän tapahtumatarjonnassa on Hulivilikarnevaalin siirtäminen kesään 2021. Tuottaja Minttu Tamski kertoo tapahtuman uuden ajankohdan olevan 28.6.–4.7.2021.

Nykyisellään viikon mittainen lasten festivaali on järjestetty Mikkelissä vuodesta 1992 lähtien. Tapahtumaan on osallistunut vuosittain 7 000–8 000 kävijää.

Päätöksellä on kaupungin yleisten kulttuuripalvelujen tapahtumatuotantoon myös muita vaikutuksia.

– Kesätyöntekijöiden osalta tilanne on täysin auki. Meillä on ollut muutamana kesänä kiertävä esiintyjäryhmä, mutta ensi kesästä ei ole vielä varmuutta, Latvala kertoo.

Tapahtumia kaupungilla järjestävät myös liikunta- ja nuorisotoimi.

Ruokakassista ollaan yhteydessä

Samassa kokouksessa häiriötilanteiden johtoryhmä päätti, ettei vapaa-ajan asukkaiden jätemaksuja alenneta poikkeusolojen vuoksi.

Lisäksi koululaisten ruokakassijakelua on tarkennettu. Jokainen koululainen on huhtikuussa oikeutettu yhteen 40 euron arvoiseen ruokakassiin, jonka sisältö ei tarvitse kylmäsäilytystä. Kassin varaamisesta ja noutamisesta kaupungilta ollaan Wilman kautta yhteydessä perheisiin.