Kulttuuriviikko: Mikkelin talvessa kohtaavat thrashmetalli ja taidelahjoitukset, tyttöteatteri juhlii

Länsi-Savon kulttuurisivuilla ilmestyy viikoittainen Kulttuuriviikko-palsta, jossa toimittaja Kirsti Vuorela pähkäisee ajankohtaisia kulttuurimaailman ilmiöitä.

Kulttuuriviikko: Mikkelin talvessa kohtaavat thrashmetalli ja taidelahjoitukset, tyttöteatteri juhlii

Onkohan bändikämpillä enää elämää? Jos on, niin tässä varteenotettava vihje: Yläasteikäisten rockin SM-kilpailu järjestetään 10.—11. toukokuuta Kurikassa. Ilmoittautuminen karsintoihin tapahtuu nettisivulla www.yarocksm.fi.

Kilpailussa arvioidaan, paitsi soittotaitoa, myös lavakarismaa ja esiintymistä. Soittaa voi omaa musiikkiaan tai covereita, miten vain, palautetta antaa ammattilaisraati.

Perjantaina ohjelmassa on työpajoja ja sound check, lauantaina selvitetään, kuka vie mestaruuden. Majoittuminen ja ruokailu järjestyvät paikallisella koululla.

Handmaid´s Tale jatkuu uudessa kirjassa

Margaret Atwoodin Orjattaresi-romaani saa jatkoa. Testamentit-niminen teos julkaistaan syyskuussa, samaan aikaan englanninkielisen alkuteoksen kanssa. Sen suomentaa Hilkka Pekkanen. Romaanin tapahtumat sijoittuvat 15 vuotta Orjattaresi-romaanin viimeisen kohtauksen jälkeen ja kertojina on kolme naista.

Ensi syksynä 80 vuotta täyttävä Atwood on kertonut innoittuneensa jatko-osan kirjoittamisesta, kun Orjattareen perustuva televisiosarja Handmaid´s Tale sai maailmalla suuren suosion.

Yleisradio esitti sarjan ensimmäisen kauden viime vuonna. Ohjelmahankkija Johanna Salmela kertoo, että neuvottelut sarjan kakkoskauden esittämiseksi Ylellä ovat aivan loppusuoralla ja että periaatteessa jaksot voitaisiin televisioida jo ensi kesänä. Kunhan nimet on saatu sopimuspaperiin.

Kunhan nimet on saatu sopimuspaperiin.

Ehdota Galleriarille lahjoituskohdetta

Kaksikymppisiä juhliva mikkeliläinen Galleriari aikoo juhlavuotensa kunniaksi lahjoittaa joka kuukausi taidetta valitsemiinsa kohteisiin.

Tähän mennessä taidelahjan ovat saaneet päiväkoti Marski ja Rantakylän uusi yhtenäiskoulu. Galleristien tavoitteena on, että lahjoitettu taide tuottaa iloa isolle joukolle ihmisiä.

Sen ajatuksen mukaisesti voit ehdottaa kohdetta tulevalle taidelahjoitukselle osoitteeseen galleria@galleriari.fi.

Lopuksi menovinkkejä tälle ja tulevalle viikolle:

1 Toisen kerran järjestettävää Thrashboogiepartya ei kannata jättää väliin, jos metallimöykkä yhtään kiinnostaa. Paikallinen orkesteri For The Damned kokoaa kekkerit mikkeliläiseen Kulma pubiin Lähemäelle lauantai-illaksi. Isäntäorkesterin lisäksi musiikkiaan esittää toinen paikallinen kokoonpano, juuri uuden EP:n julkaissut Life Suffers Defeat. Kutsuttuna vieraana lauteille nousee Suomen kiertueellaan oleva Forgotten Chapter Saksasta.

2 Mikkelin tuomiokirkossa saattaa olla pikkuisen tungosta viikon kuluttua sunnuntaina, kun Heikki Karasti pitää lähtösaarnansa. Kello 10 alkavan messun jälkeen viereisellä seurakuntatalolle katetaan kirkkokahvit. Porukkaa houkutellaan paikalle muun muassa sosiaalisen median avulla hästäkillä äläkerroheikille.

3 Mikkelin tyttöteatterin kymmenvuotisproduktion ehtii vielä hyvin nähdä, sillä viimeinen yleisöesitys on ensi tiistaina. Seuraavan kerran likat ovat lavalla huomenna perjantaina. Virallisesti tyttöteatteri juhlii kutsuvieraittensa kanssa lauantaina. Onnittelut kaikille mukana olleille!